Dijous, 25 d'abril de 2024
agricultura

Agricultura destina 1,5 milions d'euros a les explotacions agràries afectades per la pandèmia

S'hi podran acollir els sectors de la planta ornamental, cunícola, l'avicultura i les explotacions d'equí

Redacció 10 d'agost de 2020 a les 09:05
Imatge d'una florista al Mercat de Flor i Planta ornamental | ACN
El Departament d'Agricultura ha convocat una sèrie d'ajuts destinats a cobrir les necessitats de liquiditat de les explotacions agràries afectades per la crisi de la covid-19. Les ajudes, que sumen un total d'1.522.500 euros, consisteixen en la compensació de càrregues financeres per operacions de finançament, i van a càrrec dels pressupostos del departament d'aquest any.

De la partida total, 1.312.500 euros aniran destinats a ajudar el sector de la flor i la planta ornamental, mentre que 120.000 seran per als sectors cunícola i de l'avicultura orientats a la producció de carn. Per altra banda, les explotacions especials per a l'ensinistrament i pràctica eqüestres rebran 90.000 euros en la seva línia d'ajuts.

Entre altres requisits fixats per a beneficar-se de l'ajut, les persones sol·licitants han d'haver patit una disminució de la seva facturació superior al 30%, i tenir la condició de PIME. El termini de presentació de sol·licituds es va iniciar a partir d'aquest dissabte i estarà obert fins al 9 de setembre. Les explotacions podran rebre un mínim de 15.000 euros i un màxim de 100.000, i podran retornar els préstecs en un període de cinc anys. 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació