Dijous, 18 d'abril de 2024

L'Associació Cambuleta presenta a Sort un nou conte infantil en pallarès

'Lo drac gros del país xic' és el setè conte de la col·lecció de contes infantils de Cambuleta, entitat cultural que treballa per promoure l'ús de la parla pallaresa

Pallars Digital 30 de desembre de 2013 a les 09:28
El passat divendres a la tarda es va presentar al cinema Els Til·lers de Sort un nou conte de l'Associació cultural Cambuleta. Sota el títol 'Lo drac gros del país xic', es tracta del setè conte de la col·lecció de contes infantils en pallarès que l'entitat ha publicat.
 
Aquesta vegada la història va de dracs. De fet, el protagonista és un drac. Un drac molt i molt gros, que viu en un país molt i molt xic. I que un bon dia enraona amb una oreneta viatgera que li parla sobre un altre país... 
 
La trobada va incloure una lectura del conte, espectacle, berenar i regals de samarretes en pallarès. 
 
Què és Cambuleta?
 
Cambuleta és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per promoure l'ús de la parla pallaresa, donar-la a conèixer i posar-la en valor.
 
El pallarès és una part fonamental de la identitat de les comarques catalanes del Pallars Jussà i Pallars Sobirà. El seu coneixement i ús suposen, per tant, una defensa de la pròpia llengua catalana i de la riquesa de les seves especificitats geogràfiques.
 
Per aconseguir aquest objectiu, l'Associació està treballant en diferents projectes com són la col·lecció de contes infantils Cambuleta i la producció de l'exposició 'Supo-supo amb el pallarès'. Per finançar l'exposició, l'Associació va posar a la venta samarretes a partir del projecte parlapallares.cat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Cambuleta, pallarès