Dijous, 25 d'abril de 2024
ajuntament de tremp

Tremp invertirà l’IVA de La Lira a la finalització de l’Escola de Música

Es tracta d’uns 309.000 euros que Hisenda ha de retornar al consistori procedents de la construcció de l'edifici

Jordi Ubach Llorens 4 d'agost de 2020 a les 12:13
Pla general de La Lira de Tremp | ACN
L’Ajuntament de Tremp té previst invertir en la finalització de la nova Escola Municipal de Música els 309.478,54 euros que el Ministeri d'Hisenda ha de retornar al consistori procedents de la construcció de l’Espai Cultural La Lira de la ciutat. Així ho ha expressat l’alcaldessa, Maria Pilar Cases, durant la sessió plenària celebrada aquest dilluns al vespre, la primera 100% presencial des de l’inici de la pandèmia.

El Tribunal Econòmic-Administratiu Central (TEAC) va resoldre el passat mes de març el retorn d’aquest import al consistori, que en l’anterior legislatura va iniciar diferents recursos reclamant aquesta quantitat. Es tracta de les quotes d’IVA abonades per la construcció de l’edifici de La Lira, on precisament s’hi ha d’ubicar la nova Escola de Música, actualment buida.

Durant el ple, el grup Compromís per Tremp (CxT) ha entrat una moció per destinar els diners a l’Escola de Música, que no obstant, ha comptat amb els vots negatius de l’equip de govern. Cases ha apuntat que prefereixen esperar, ja que la sentència, tot i que és ferma, “es pot recórrer fins el 13 d’agost”. En cas que no sigui així, afegeix, caldrà saber “quan podrem disposar d’aquests diners i si l’Estat ens deixa decidir on invertir-los”. 

El ple també ha servit per aprovar diverses modificacions del pressupost per poder fer front a la nova realitat arran de la pandèmia de la Covid-19. També s’ha aprovat per unanimitat una moció presentada per CxT a favor de realitzar a Tremp les proves d’accés a la universitat (PAU). 

Les altres dos mocions, presentades pels grups que formen l’equip de govern, Esquerra Republicana (ERC) i Junts per Tremp (JxT), han estat aprovades per unanimitat i han tractat sobre el posicionament en contra de la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7, i sobre el rebuig a la sentència que limita l'exposició de banderes.
 

Imatge del ple de l’Ajuntament de Tremp d’aquest dilluns. Foto: Jordi Ubach


Debat sobre la marxa dels militars

A l’apartat d’informes, precs i preguntes, l’alcaldessa ha volgut deixar clara la seva versió dels fets sobre la marxa de 900 aspirants de militar a Toledo. Cases ha assegurat que “en cap cas ni l’Ajuntament de Tremp, ni em consta que cap alcalde de la comarca, ha demanat que els aspirants a militar no vinguin a Talarn”, ha afirmat.

La cap de l’oposició, Sílvia Romero, ha criticat l’equip de govern, a qui ha acusat de “perjudicar al comerç, a l’hoteleria i a la restauració”. Cases li ha respòs que les responsabilitats les hi ha de demanar “a qui li pertoqui, que és el Ministeri de Defensa”, ha dit.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació