Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Crespín diu que «la preocupació» d'alcaldes ha portat a la marxa a Toledo de 900 aspirants a militar

El sector turístic del Pallars Jussà assumeix les cancel·lacions amb resignació i lamenta que ningú els hagi consultat

Redacció 4 d'agost de 2020 a les 10:11
Crespín, en una de les aules on aquesta setmana s’examinen els aspirants a militar | Subdelegació del govern espanyol
El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha visitat aquest dilluns l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn on, aquesta setmana i part de la que ve, se celebren les proves selectives d'accés al cos general de l'escala de suboficials. En aquestes proves hi participaran 350 dels 1.200 aspirants previstos inicialment, ja que el Ministeri de Defensa va decidir d’última hora buscar una altra seu per a la resta d’aspirants al·legant "motius sanitaris i tècnics".


Aquest canvi de plans de Defensa va ser en resposta, segons ha explicat el subdelegat, "a la preocupació manifestada per diversos representants institucionals de la Conca de Tremp i atenent a les darreres dades epidemiològiques". Crespín ha assenyalat que es tracta "d'una decisió no desitjada que ha estat reclamada per diversos ajuntaments”, un extrem que l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha negat categòricament a través d’un comunicat.


Durant la seva visita, el subdelegat del govern de l'Estat a Lleida ha recordat que el Pallars Jussà i l'AGBS han tingut “forts lligams” des de fa molts anys i és per això que “l'acadèmia no s'entén sense el Pallars i el Pallars no s'explica sense l’acadèmia”, ha dit. Crespín ha aprofitat la visita per reunir-se amb l'alcalde de Talarn, Àlex Garcia, que li ha traslladat el “neguit i preocupació” de diferents sectors. José Crespín ha transmès a l'alcalde “la voluntat de seguir treballant plegats per continuar aportant vida als municipis del Pallars”.

El sector turístic lamenta que ningú els hagi consultat 

Mentrestant, el sector de la restauració, hotels, apartaments, cases rurals i propietaris privats de la comarca assumeixen amb resignació la cancel·lació de la gran majoria de les reserves d’allotjament que ja hi havia per aquesta primera quinzena d’agost. En total, unes 900 places que es van anul·lar en qüestió de segons, després de la decisió presa per sorpresa per part del Ministeri de Defensa.

El sector turístic del Pallars Jussà lamenta que ningú els hagi preguntat l'opinió sobre l'arribada de 900 aspirants a militar a la comarca. A l'Hotel Solé de la Pobla de Segur, per exemple, els aspirants li han anul·lat totes les habitacions, el que suposa unes 70 reserves. Tot i això, manté el 30% de reserves ja que eren de turistes.
 

Pla general de la rambla Doctor Pearson de Tremp aquest dilluns. Foto: ACN


A Tremp, a l'Hotel Segle XX i al Buenos Aires les reserves dels militars eren de totes les habitacions disponibles i ara s'han trobat de cop amb la totalitat de les habitacions buides i sense expectatives ni temps per poder-les omplir de nou. Les anul·lacions d'habitacions i dietes han generat una cadena donat que els establiments han anul·lat també les comandes als seus proveïdors.

L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha dit que s'haurà de demanar explicacions al Ministeri de Defensa per aquest canvi d'última hora i ha reiterat que des de l'ajuntament s'han assabentat tant de l'arribada dels 1.200 aspirants a militars al Pallars Jussà com del seu posterior trasllat a Toledo pels mitjans de comunicació. Cases ha insistit que la preocupació que tenia l’ajuntament era assegurar-se que l’acadèmia de Talarn havia pres totes les mesures de seguretat necessàries per evitar un rebrot.


Les seccions pallareses de l'ANC, Òmnium, els CDR i els Consells Locals per la República van ser els primers a mostrar la seva "preocupació" i "desacord" per l'arribada dels aspirants a militar des de diversos indrets de l'estat espanyol. En una carta enviada a tots els ajuntaments del Pallars Jussà i al Procicat, van considerar "irresponsable" aquesta mobilitat massiva.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació