Dissabte, 20 d'abril de 2024
electricitat

​Endesa estrena a Llavorsí el seu primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics del Pallars Sobirà

La companyia en posarà en funcionament també a Rialp i Tavascan

Redacció 27 de juliol de 2020 a les 10:36
Menescal i Vidal davant els dos punts de recàrrega de Llavorsí | ACN
Endesa X, la nova marca de la companyia elèctrica encarada a un nou model energètic, ha estrenat a Llavorsí un punt de recàrrega de vehicles elèctrics. Es tracta del primer punt que la companyia ubica a la comarca del Pallars Sobirà. Té capacitat per a dos vehicles i és de recàrrega semiràpida, ja que amb 4 ó 5 hores recarrega el 80% de la bateria.

La ubicació a Llavorsí respon a la situació estratègica de la localitat i a l'oferta de serveis turístics que ofereix. Ferran Menescal, responsable de mobilitat elèctrica d'Endesa X a Catalunya, ha explicat que sempre es busca espais que mentre els conductors carregin el cotxe puguin fer d'activitat al poble. Menescal ha dit que la voluntat de la companyia es connectar tota Catalunya i amb aquest objectiu aviat s'estrenaran dos punts més a la comarca: Rialp i Tavascan.

Paral·lelament a la construcció d'aquest punt de recàrrega semiràpid de Llavorsí s'ha construït una zona d'aparcament amb capacitat per a 20 vehicles. El terreny és propietat de la companyia elèctrica i l'espai s'ha cedit a l’Ajuntament de Llavorsí. En aquest espai és on s'han ubicat també les dos places de recàrrega d'Endesa X.

L'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, ha valorat molt positivament l'entrada en funcionament d'aquest punt de recàrrega i ha explicat que ara visitants amb cotxes elèctrics escolliran aturar-se a Llavorsí per disposar d'aquest servei. La construcció del punt de Llavorsí forma part d'una xarxa de 2.000 situats arreu de l’estat espanyol per cobrir els 15.000 quilòmetres de carreteres principals. Es pretén que els conductors sempre tinguin un punt de recàrrega a una distància inferior a 100 quilòmetres.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació