Dijous, 18 d'abril de 2024
inversions

El Pallars Jussà rebrà 5,17 milions del PUOSC entre el 2021 i el 2024

El Consell Comarcal comptarà amb una partida de 250 mil euros que es destinaran a actuacions per a l'eficiència energètica

Redacció 27 de juliol de 2020 a les 10:30
Imatge de l'auditori de l'Epicentre | CCPJ
Els ens locals del Pallars Jussà destinaran un total de set milions a inversions en els propers quatre anys gràcies a la subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) del departament de Presidència de la Generalitat, que hi aportarà 5,17 milions.

Per la seva part, el Consell Comarcal ha obtingut un ajut de 250.000 euros d’aquest pla. Donat que en el cas dels consells, el pla determina que aquestes partides només es podran destinar a actuacions en béns de la seva propietat, al Pallars Jussà es destinaran a finançar durant el 2021 el 95% d’accions de millora en diversos equipaments.

Aquestes actuacions consistiran en millorar l’eficiència energètica i modernització dels sistemes de climatització de la seu del Consell Comarcal i de l’Epicentre, on també s’instal·laran llums led. Així mateix, també s'hi equiparan una cabina de so i vídeo per a millorar les prestacions de la sala d’actes d’aquest equipament. Per altra banda, es destinarà una part de la partida a la construcció d’uns nous vestidors per al personal de la deixalleria, així com l’execució d’algunes millores a l’abocador de residus.

També es beneficiaran de les partides del PUOSC del quadrienni 2021-2024 els 14 ajuntaments de la comarca i dos EMD’s. Algunes de les inversions destacades són per exemple el projecte d’embelliment del nucli d’Aguiró, municipi de Torre de Capdella amb un pressupost de 402.000 euros. 

Altres partides destacades són els 337.000 que s’invertiran a Tremp en la millora de diferents d’equipaments, els 334.000 a Isona per a la reforma de la xarxa d’abastament d’aigua potable o els 306.000 a Conca de Dalt per la millora de les carreteres d’accés als pobles del municipi.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació