Divendres, 19 d'abril de 2024
rescats

Els Bombers han realitzat tres rescats aquest cap de setmana al Pallars

Les actuacions han tingut lloc a l'Alt Àneu, Sant Esteve de la Sarga i la Torre de Capdella

Redacció 27 de juliol de 2020 a les 08:13
Des del gener s'han dut a terme 342 rescats de muntanya | Josep M Montaner
Els rescats en el medi natural han augmentat notablement aquests darrers anys. Només aquest cap de setmana, els Bombers n'han realitzat 16, tres dels quals han sigut al Pallars. El dissabte, prop de les 16:08h, un home va ser assistit per una dotació terrestre després de patir un esgotament mentre feia la ruta entre Sorpe i València d'Àneu, al municipi d'Alt Àneu.

Encara el dissabte, un membre d'un grup excursionista va patir una lesió al turmell al Congost de Mont-rebei, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga. L'avís es va donar a les 17h i un helicòpter del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) va traslladar l'accidentat a l'Hospital de Tremp.

El tercer rescat va tenir lloc diumenge a la Torre de Capdella, quan un excursionista va lesionar-se el turmell prop de l'Estany Gento al voltant de les 12h. Novament, membres del GRAE van haver de fer ús de l'helicòpter atès que l'indret era inaccessible, i després de rescatar la víctima fent un gruatge, va ser traslladada al lloc on l'esperaven els serveis mèdics. 

532 rescats des del gener

En la primera meitat de l'any, els Bombers de la Generalitat han realitzat fins a 342 salvaments de muntanya, la majoria efectuats pel GRAE mitjançant recursos aeris. A més, s'han realitzat 143 recerques de persones perdudes, 28 rescats en el medi fluvial, 18 en el medi marítim i un en coves i pous. En total, entre l'1 de gener i el 30 de juny d'enguany, s'han produït 532 serveis, 14 més que en el mateix període del 2019 (518). 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació