Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Més del 20% dels treballadors del Pallars Sobirà han estat acomiadats o han patit un ERTO

Es tracta de la comarca més afectada per la crisi de la Covid-19 en matèria laboral juntament amb la Conca de Barberà i La Selva

Redacció 17 de juliol de 2020 a les 08:30
Segons l'estudi, el Sobirà es troba a la cua del rànquing de comarques més competitives | PNAP
El Pallars Sobirà és una de les tres comarques catalanes més afectades en l'àmbit laboral a causa de la crisi del coronavirus. Segons l'Índex de Competitivitat Comarcal, elaborat per la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) i Foment del Treball, més del 20% dels treballadors del Sobirà han estat acomiadats, no se'ls ha contractat a causa de la pandèmia o han patit un ERTO.

Tal com ha indicat David Moreno, un dels encarregats d'elaborar l'estudi, les regions més afectades tenen "economies molt dependents del turisme" i un grau elevat de "precarietat". Una situació que contrasta amb la de les comarques de La Garrotxa, El Segrià i El Ripollès, on menys del 6% dels llocs de treball s'han vist afectats per la crisi. 

Segons l'estudi, a més, les activitats econòmiques  catalanes més perjudicades per la crisi sanitària són la indústria del cuir i del calçat, amb un 56% de treballadors afectats, la de l'hosteleria, amb un 28%, i les activitats artístiques i d'entreteniment (21%). El Sobirà, a més, es troba a la cua del rànquing de comarques més competitives, juntament amb l'Alt Urgell, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i l'Alta Ribagorça. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació