Divendres, 19 d'abril de 2024
subvencions

El Govern invertirà 250 milions d'euros en obres públiques als municipis catalans

Els nuclis amb menys de 5.000 habitants podran rebre fins a 120 mil euros cadascun per fer front al despoblament

Redacció 14 de juliol de 2020 a les 08:20
La consellera Meritxell Budó presentant la resolució provisional del pla | Govern
El Departament de la Presidència de la Generalitat ha presentat la resolució provisional del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). El projecte, corresponent al període 2020-2024, preveu atorgar 250 milions d'euros a les comarques i als municipis catalans, especialment per al finançament d'infraestructures dels nuclis petits i mitjans. 

Les subvencions es dividiran en dues línies: la primera, de 160 milions d'euros, serà per a tots els ens locals, entitats municipals descentralitzades i consells comarcals amb competències en obres i d'abast supramunicipal, que podran rebre un màxim de 250 mil euros. Per altra banda, la segona línia serà destinada als pobles, entitats i consells de menys de 5.000 habitants, concretament que es beneficiaran de fins a 120 mil euros cadascun. 

Segons el Govern, la inversió global permetrà realitzar més de 2.000 actuacions en obres públiques en ajuntaments i entitats locals, amb l'objectiu d'impulsar l'equilibri territorial i revertir la pèrdua poblacional, així com per millorar els recursos municipals, la connectivitat econòmica i la prevenció de riscos naturals. 




 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació