Dissabte, 20 d'abril de 2024
aigüestortes

El Parc Nacional d'Aigüestortes publica noves pautes per garantir la seguretat dels visitants aquest estiu

Entre altres coses recomana planificar la visita, evitar massificacions i pernoctar en els diferents refugis del parc en cas de realitzar travesses de muntanya

Redacció 13 de juliol de 2020 a les 09:10
Dos senderistes al Parc Nacional d'Aigüestortes. | Territori
Arran de les limitacions provocades per la Covid-19, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha editat una sèrie de pautes per tal que els visitants puguin gaudir d’aquest espai natural amb seguretat. Així, ha publicat al web del parc un document de preguntes freqüents amb l’objectiu de donar resposta als possibles dubtes. 

Per evitar sorpreses, el parc recomana planificar bé la visita amb antelació, trucant o contactant a través del correu electrònic pnaiguestortes@gencat.cat amb les Cases del Parc i centres d’informació per a informar-se dels diferents itineraris i possibilitats de visita. D’aquesta manera, es pretén evitar col·lapses i massificacions tant en el servei d’informació presencial com en els equipaments, principalment aparcaments i vies d’accés.

Les característiques d’aquesta àrea de muntanya on s’ubica el Parc Nacional d‘Aigüestortes, amb una orografia complexa, fan que les vies de comunicació existents puguin provocar retencions o congestions. El parc recorda que els seus aparcaments estan operatius al 100%, tot i que les places són limitades i els accessos amb vehicle particular es tanquen quan se supera l’aforament màxim permès. En aquest cas, la recomanació és accedir aviat als aparcaments i ajornar una visita per a l'endemà si no és possible fer-la, gaudint de les alternatives d’altres zones properes. 

A més, recorda que les esperes en el servei de transport públic d’accés al parc són pràcticament inexistents si s’accedeix durant les primeres hores de servei. En cas de realitzar travesses de muntanya o voler pernoctar a l’interior del parc i la zona perifèrica de protecció, cal recordar que l’acampada i el bivac no estan permesos i s’ha de pernoctar en alguns dels refugis guardats. A causa de la situació provocada per la Covid-19, les places estan limitades al 50%, per tant ara més que mai és molt important reservar amb antelació. 

Per altra banda, no està permès pernoctar en els vehicles als aparcaments del parc, per la qual cosa es recomana fer ús de les àrees habilitades als diferents municipis de l’entorn seguint la normativa vigent per a autocaravanes i vehicles similars. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació