Dijous, 18 d'abril de 2024
festa major

Suspès el Fem Colla de la Pobla de Segur a causa dels nous rebrots al Segrià

Tot i el canvi de format per complir les restriccions, el consistori ha preferit no posar en risc la població davant el repunt de casos

Redacció 13 de juliol de 2020 a les 11:11
Imatge d'una de les proves del Fem Colla de l'any passat | Ajuntament de la Pobla de Segur
Malgrat la voluntat de l'Ajuntament de la Pobla de Segur de celebrar de manera segura el concurs Fem Colla de la Festa Major, finalment la realitat de la pandèmia provocada per la Covid-19 s’ha imposat. El confinament del Segrià i els rebrots de la darrera setmana han portat el consistori poblatà a anul·lar l'edició d'enguany. 

Segons Eloi Tirvió, regidor de festes de la Pobla de Segur, es tracta d'una decisió difícil i amarga. "Havíem treballat un Fem Colla adaptat, n’havíem parlat amb les colles i fins fa una setmana el veiem viable. La situació, però, ha canviat molt i no volem fer cap irresponsabilitat ni posar en perill a ningú", afegeix.

Aquesta hauria estat la quarta edició del Fem Colla, una iniciativa que va néixer amb la voluntat d’incentivar els poblatans i les poblatanes de totes les edats a participar de les diferents activitats de la Festa Major per així sentir-se-la més seva. En les tres primeres edicions el Fem Colla va ser tot un èxit, ja que va reunir, en cada edició, més de 250 persones d’entre 16 i 50 anys.

El Fem Colla s’ha consolidat com l’activitat estrella de la festa major, de fet, les colles el defineixen com "una oportunitat brutal per conèixer i portar-te amb gent d’altres edats. Ens uneix molt a tots com a poble i val molt la pena”. Des del consistori, a més, volen "agrair a les colles la seva implicació i la seva comprensió en la presa d’aquesta decisió". 

Enguany, doncs, se celebrarà una Festa Major atípica, que serà del dijous al dissabte i que només manté els actes en què es pot controlar l’aforament. Algunes de les activitats que es duran a terme són la cantada d’havaneres, un autocine o una animació infantil. A més, aquest any, per tancar la festa al cel de la Pobla hi haurà un castell de focs, una activitat que els poblatans i les poblatanes es podran mirar des de casa. En aquest sentit, Tirvió demana "responsabilitat a totes les persones que participin en alguns dels actes de la Festa Major", alhora que desitja "l’any que ve la puguem celebrar amb tota normalitat".


 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació