Divendres, 19 d'abril de 2024
turisme

La Federació d'Hostaleria de Lleida demana reproduir el model italià i donar xecs als catalans per fer vacances al país

El confinament del Segrià no ha afectat en gran mesura les reserves hoteleres al Pallars i l'Alt Pirineu

Redacció 9 de juliol de 2020 a les 09:45
Dos turistes fent una ruta al Pallars Sobirà a l’estiu. | PNAP
La Federació d'Hostaleria de Lleida ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que reprodueixi el model italià de donar xecs de 500 euros per als catalans que passin les vacances al país. Segons Josep Castellarnau, president de la Federació, "aquesta mesura ajudaria a crear llocs de treball". A la vegada, ha sol·licitat que es torni a programar la setmana blanca al mes de febrer i que es faciliti la gestió dels ERTO sobretot als empresaris lleidatans. 


Pel que fa al Pallars i l'Alt Pirineu, el president de la Federació ha explicat que haver tancat el Segrià i permetre la circulació per aquesta zona de gent d'altres indrets del país per poder arribar al Pirineu no ha afectat en "gran mesura" a les reserves hoteleres a la zona. Una situació que contrasta amb la dels hotelers del Segrià, que han vist com les reserves han caigut considerablement. El sector hoteler d'aquesta comarca "ho està passant molt malament", ha sentenciat. 

El president de la Federació de Lleida ha lamentat que als turistes de països com Alemanya o Bèlgica els hagi arribat la informació errònia i en comptes de deixar clar que solament estava confinat el Segrià es parlava de tot Catalunya. Castellarnau ha explicat que "per sort" tenen un client molt proper que acostuma a trucar per informar-se i se li ha pogut aclarir aquestes informacions.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació