Divendres, 19 d'abril de 2024
mostremp

El Mostremp es prepara per una 9ª edició condicionada per la pandèmia

El festival de cinema rural del Pallars tindrà lloc entre els dies 18 i 23 d'agost i només oferirà una projecció per dia

Tomàs Garcia Espot 9 de juliol de 2020 a les 10:45
Imatge de la cloenda de la darrera edició del festival | Jordi Uriach
Amb la majoria d'actes culturals i lúdics suspesos o ajornats per la crisi de la Covid-19, el Mostremp, el festival de cinema rural del Pallars, continua amb els preparatius per a la seva novena edició. En declaracions a Pallars Digital, el director del certamen, Jose Bergés, ha assegurat que durant el confinament la tasca de l'organització no s'ha aturat. "Hem estat treballant tot aquest temps sense saber si al final el podríem fer, però tot i la incertesa no podíem parar”, ha dit.

Així i tot, el Mostremp no s'ha salvat dels efectes de la pandèmia, i el principal canvi d'enguany serà la durada del festival, que tindrà lloc entre els dies 18 i 23 d'agost, dos dies més de l'habitual. El motiu de l'allargament és que només es podrà fer una projecció per dia, atès que el cinema La Lira haurà de ser desinfectat diàriament. A més, s'han eliminat algunes activitats alternatives, com ara la festa del cinema, que l'any passat va tenir lloc a la rambla Doctor Pearson. 

Per altra banda, però, els curtmetratges presentats al certamen no han disminuït, especialment en la secció infantil i juvenil. Un fet que s'explica perquè molts alumnes de primària i secundària han realitzat projectes escolars durant el confinament, que han consistit en la gravació de vídeos de petit format. 

A l'espera de què es publiqui el programa definitiu, ja es coneixen alguns dels actes principals que caracteritzaran aquesta edició atípica del festival. Així, la sessió inaugural estarà protagonitzada pel film La innocència, presentat per la seva directora, Lucia Alemany, mentre que la cloenda acollirà l'estrena del documental de la periodista trempolina Clara Barbal, titulat El cost de la fruita.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació