Dijous, 25 d'abril de 2024
medi ambient

Endesa i els Agents Rurals reforcen la col·laboració en la gestió de les centrals hidràuliques i el medi natural

L'objectiu de l'acord és establir les actuacions operatives entre les dues parts dins l'àmbit de la protecció de la fauna i el medi ambient

Redacció 1 de juliol de 2020 a les 10:26
Responsables d’Endesa i dels Agents Rurals al pantà de la Torrassa | ACN
La Direcció General dels Agents Rurals i la companyia elèctrica Endesa han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'establir vies de cooperació i treball conjunt que garanteixin l'òptima protecció de la fauna i el medi ambient en el desenvolupament de l'activitat de les centrals hidroelèctriques. 

La signatura de l'acord té com a objectiu millorar les eines i procediments per tal de preservar el medi natural i la protecció de la fauna, i posa de manifest la voluntat de les dues parts de cooperar en la preservació del medi natural. En total, aquest conveni afecta 53 instal·lacions de tot el país i pel que fa a les centrals pallareses de Borén i la Torrassa el seguiment encara serà més exhaustiu, atès que estan monitorades per fer-ne el seguiment a l'instant.

La voluntat del cos d'Agents Rurals i d'Endesa és establir les vies necessàries a l'hora d'identificar i resoldre de manera més àgil i eficient les eventuals incidències que puguin sorgir en els indrets on l'empresa disposa de concessions i instal·lacions destinades a la producció hidroelèctrica. D'aquesta manera, es defineixen les diferents operatives d'inspecció, vigilància, control i coordinació que repercuteixen a aquesta finalitat. 

Així doncs, la companyia notificarà als Agents Rurals qualsevol incidència, tècnica o natural, que sigui susceptible d'afectar a la fauna o al medi ambient en general. De la mateixa manera, seran els agents els que notificaran a la companyia qualsevol afectació en el medi fluvial i que es pugui resoldre o minimitzar a través d'una gestió determinada d'una central de la companyia.

En aquest sentit, el director general dels Agents Rurals, Marc Costa, ha valorat com "un pas endavant" la signatura del conveni. "Pretenem reduir al mínim els riscos que pugui produir qualsevol alteració dels cabals dels rius a la fauna aqüícola", ha sentenciat. El conveni, a més, preveu la creació d'una comissió de seguiment i control formada per representants de les dues parts que vetllarà per al compliment d'aquests acords i que estudiarà i gestionarà les diferents mesures que es puguin derivar d'aquesta col·laboració.
 

Moment de la signatura de l'acord al pantà de la Torrassa. Foto: Govern

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació