Divendres, 19 d'abril de 2024
senderisme

La 5a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus oferirà vuit esdeveniments i més de 80 activitats

Els certàmens de la Vall Fosca i de la Conca Dellà són els dos que es mantenen al Pallars, mentre que el d’Àreu-Pica d'Estats s’ha cancel·lat per les restriccions de la Covid-19

Redacció 26 de juny de 2020 a les 09:32
Imatge d’una edició passada del festival de senderisme a la Vall Fosca | Festival de senderisme de la Vall Fosca
Els Festivals de Senderisme dels Pirineus arriben enguany a la cinquena edició amb un total de vuit esdeveniments programats, els quals oferiran entre tots ells més de 80 activitats de juliol a octubre. Els festivals de la Vall Fosca i de la Conca Dellà són els dos que es mantenen al Pallars, mentre que el d’Àreu-Pica d'Estats s’ha cancel·lat enguany per les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19.

El primer dels certàmens previstos, el qual s'organitza per primer cop, tindrà lloc al Berguedà el 4 i 5 de juliol. Posteriorment, es durà a terme el de la Vall Fosca (30 de juliol-2 d'agost); la Vall d'Aran (24-30 d'agost); l'Alt Empordà (25-27 de setembre); la Conca Dellà (2-4 d'octubre); la Garrotxa (2-4 d'octubre); la Vall de Boí (10-12 d'octubre), i el Ripollès (16-18 d'octubre). A més, per prevenció es faran activitats amb grups reduïts, mantenint la distància de seguretat i garantint que portin mascareta i es faci la higiene de mans.

Amb una durada d'entre dos i set dies, els festivals ofereixen rutes guiades a uns preus inferiors als habituals a càrrec de guies locals, a més d'activitats complementàries per a la descoberta del patrimoni cultural, natural i gastronòmic de les valls pirinenques. A diferència de les fires turístiques, que se solen celebrar en un recinte o pavelló, els festivals estan descentralitzats. Així, les activitats es reparteixen pels diversos indrets del territori que acull cada certamen, incloent-hi espais naturals d'alt valor, com ara sis parcs naturals i l'únic parc nacional de Catalunya.

Enguany es preveia la celebració d'onze festivals, el mateix nombre que l'any passat, però tres s'han hagut de cancel·lar per la crisi sanitària: els de la Cerdanya, la Pica d’Estats i la muntanya d’Alinyà. Mentre, els vuit que sí es podran dur a terme han treballat per adaptar-se a tots els protocols d'higiene i seguretat recomanats per les autoritats sanitàries i turístiques. 

Aquests esdeveniments s'inspiren en els walking festivals dels països centreeuropeus, on estan molt consolidats, sobretot al Regne Unit. Les Illes Canàries també han estat escenari de diverses edicions d'aquestes trobades. Els festivals combinen itineraris per a famílies i gent gran que transcorren per camins senzills, amb propostes per als més avesats a recórrer llargues distàncies. 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació