Dissabte, 20 d'abril de 2024
AMB EL SUPORT DE

​«Tinc sort de tenir-te a prop»: els productors i negocis de Lleida donen la cara

Una campanya de la Diputació de Lleida promou el comerç de proximitat amb protagonistes amb noms i cognoms

Redacció 17 de juny de 2020 a les 07:36
La ramadera Laura Gordó i el pagès Ramon Crespo | Diputació de Lleida
La ramadera Laura Gordó i el pagès Ramon Crespo | Diputació de Lleida

Producte local, comerç de proximitat i autoestima. Aquests són els tres principals elements de la campanya “Tinc sort de tenir-te a prop”, promoguda per la Diputació de Lleida per reimpulsar l'economia de les petites i mitjanes empreses de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran després de superar el punt més àlgid de la pandèmia de la Covid-19.



La campanya té protagonistes amb noms i cognoms. Persones reals que estan al capdavant de negocis de la demarcació: comerç, agroalimentació, restauració, i sector serveis. Cares visibles com la llibretera Josefina Costa Miró de Cervera; el mecànic Jordi Riba de Bell-lloc; en Ramon Crespo, pagès i propietari d'una casa rural de Tornabous; la Julieta Duró, florista de la Fuliola; l'Albert Balsells, cooperativista d'una empresa tèxtil de l'Espluga Calba; i la Laura Gordó, ramadera i productora d'embotit de la Pobla de Segur. 
 

Jo havia d'obrir i no venia ningú. Per uns moments ho vaig passar molt malament i vaig pensar que hauria de tancar. Després van començar a trucar i em demanaven si podia portar cartolines i retoladors per als nens. Uns els hi deien els altres... i també vaig activar un Instagram oferint servei a domicili. Vaig començar a servir packs de manualitats: ha estat el millor que he fet aquests dies.

Josefina Costa Miró. Llibretera | Llibreria Universitat de Cervera

Amb “Tinc sort de tenir-te a prop”, la campanya posa en valor l’economia de proximitat, el vincle existent entre productors i consumidors i, en definitiva, la complicitat i retroalimentació que s’estableix entre la producció i el consum local. La iniciativa també vol fer aflorar el talent, la qualitat i el valor afegit de les pimes lleidatanes amb l’objectiu de fomentar l’autoestima i l’amor propi del teixit empresarial de les comarques de Lleida, des de la plana fins al Pirineu.
 

“Jo per tu i tu per mi”


A l'espot, en Ramon, la Julita, en Jordi, la Laura, l'Albert, en Jordi i la Josefina es van passant les seves respectives eines o el fruit del seu treball. Un llibre, una poma, un ram de flors, una clau anglesa, un embotit, un jersei i un cullerot passen de mà a mà fins que acaben en el cistell d'una jove compradora.
 

A la casa rural teníem reserves per a tots els caps de setmana i arran de la Covid ho van anul·lar tot. La feina del camp ha continuat igual i també hem fet venda directa de fruita. Ho havíem activat a inicis d'any i durant aquest temps ens ha augmentat molt aquest canal.

Ramon Crespo. Pagès i propietari de casa rural | Cal Modest de Tornabous

Aquesta col·laboració entre productors i consumidors es resumeix amb el hashtag #jopertuitupermi. És l'etiqueta amb la qual es vehicularà la campanya a la xarxa i que pretén donar aquest protagonisme a les persones anònimes que no han deixat d’empènyer l’economia local durant els darrers mesos malgrat les dificultats. L'intercanvi d'eines, el resum del “jo per tu i tu per mi”, vol posar en valor la proximitat, no només física sinó també de tracte, de les pimes lleidatanes; així com l'aposta per la pròpia ciutadania, des de productors a consumidors.

 

Una campanya oberta


El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida pretén que a la campanya s’hi puguin sumar el màxim nombre de persones possible. En aquest sentit, es convida a participar-hi des d’empresaris a consumidors, així com els gremis, les associacions de comerciants i les pimes.
 

Sempre tinc les flors al carrer, des de sempre. No les entro ni a la nit i la gent sovint m'agafava una planta, m'enviava una foto i m'ho passava a pagar més tard. Amb la Covid, la gent seguia fent el mateix, tenia ganes de fer coses a la terrassa o al jardí, i no podia anar enlloc a buscar plantes.

Julita Duró. Florista | Flors Julita de la Fuliola

Els interessats poden fer arribar la seva versió de l’espot al Patronat de Promoció Econòmica i es difondran on line amb el hashtag #jopertuitupermi i també formarà part de la campanya institucional.
 

Portem més de 100 anys elaborant embotits de qualitat i criant vedella ecològica. Avui, la quarta generació continua elaborant embotits seguint les receptes tradicionals, servint a restaurants prestigiosos i xarcuteries de renom, i rebent reconeixements en certàmens com els Great Taste Awards.

Laura Gordó. Ramadera i elaboradora d'embotits | Can Tomàs de la Pobla de Segur



Amb el suport



 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació