Dissabte, 20 d'abril de 2024
medi ambient

Denuncien un veí de la Pobla per la mort intencionada de 47 arbres amb herbicida a Rivert

L'infractor podria ser sancionat fins amb 1.000 euros de multa per haver matat els arbres, la majoria dels quals són roures centenaris

Redacció 10 de juny de 2020 a les 11:19
Detall d'un dels forats per on es va introduir l'herbicida | Agents Rurals
Els Agents Rurals han denunciat un veí de la Pobla de Segur per la mort de 47 arbres en una finca de la seva propietat situada a Rivert, al terme municipal de Conca de Dalt, mitjançant l'aplicació “negligent i dolosa” d'herbicida. Segons el cos, el producte químic es va introduir pels forats que l'infractor va efectuar als troncs dels arbres, la majoria dels quals són roures centenaris.

Els arbres en qüestió havien estat marcats fa tres anys pels mateixos Agents Rurals amb la finalitat de que no es talessin durant un aprofitament forestal autoritzat, en aquell moment, a la zona. De moment, segons publica el cos mediambiental de la Generalitat, la sanció que s'imposarà al denunciat pot ascendir fins als 1.000 euros, quantitat màxima per aquest tipus d'infraccions, tal com estipula la llei forestal. 
 

Fotografia dels arbres morts amb herbicida Foto: Agents Rurals


En declaracions a Pallars Digital, el cap comarcal dels Agents Rurals al Pallars Jussà, Miquel Arilla, ha explicat que als marges de la finca també s'hi han trobat restes herbicida, un fet que fa concloure als Agents Rurals que la intenció de l'infractor també consistia en matar els arbres de mida més petita de la zona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació