Dimarts, 23 d'abril de 2024
allaus

Nou projecte per implantar barreres antiallaus al Port de la Bonaigua

L'execució de les obres tindrà un pressupost estimat en 300.000 euros

Redacció 5 de juny de 2020 a les 10:10
Una llevaneu treballant al Port de la Bonaigua en imatge d'arxiu | ACN
El Departament de Territori i Sostenibilitat té en licitació la redacció del projecte constructiu que definirà les actuacions necessàries per a la implantació de barreres antiallaus a la C-28, al Port de la Bonaigua, al terme municipal d'Alt Àneu. La redacció del projecte es licita per un import de 38.000 euros i un termini de cinc mesos, mentre es preveu que aquesta actuació de seguretat viària comporti una inversió de 300.000 euros.

L'actuació s'emmarca en els treballs per afavorir la mobilitat i la seguretat viària en aquesta carretera, que comunica el Pallars Sobirà amb la Val d’Aran. L'actuació que ara s'impulsa correspon a la col·locació de barreres antiallaus a la part baixa del talús del marge esquerre de la carretera, en un tram d'uns 100 metres de longitud, a l'entorn del quilòmetre 53,5. El projecte definirà i valorarà el tipus de barreres a instal·lar, alhora que els treballs previs necessaris per la seva implantació.
 

Zona on s’actuarà al terme d’Alt Àneu. Foto: Territori


El Port de la Bonaigua és objecte d'actuacions continuades per a la seva protecció contra les allaus. Així, l'any passat van finalitzar les obres d'implantació de barreres paraallaus a la zona del Cap de Comials, que incideix sobre un tram de la carretera C-28 també al terme municipal d'Alt Àneu, amb una inversió de 3,5 MEUR.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació