Dissabte, 20 d'abril de 2024
Tornar a les aules

L’escola bressol de Rialp aprofita la tornada al centre per fer més activitats de natura fora l'aula

La demanda de transport escolar a les comarques pallareses ha estat insignificant en el retorn a les aules d’aquesta setmana

Redacció 3 de juny de 2020 a les 11:06
Els infants de Rialp observant un cavall el primer dia del retorn a classe | ACN
L’escola bressol de Rialp ha obert les portes aquest dilluns adaptant la programació educativa a les necessitats actuals prioritzant les activitats a l'exterior. Merche Sicilia, directora del centre, ha explicat que aprofitaran els recursos naturals que els ofereix l'entorn per estar més temps a fora de l'aula. Dilluns, per exemple, els nens i nenes van anar d’excursió vora el riu, on van veure cavalls.


El centre s'ha preparat per poder atendre als infants amb totes les mesures de seguretat i higiene. Com en tots els centres educatius del país, els nens s'han separat per grups i s'han extremat les mesures d'higiene. El positiu d'aquesta situació és que ajudarà a “crear hàbits” als nens, segons Sicilia, que ha reconegut que lo més difícil serà fer complir les distàncies de seguretat als infants.

Per un altre costat, el director de la ZER Pallars Jussà, Néstor Alonso, ha lamentat que les escoles rurals, per les seves pròpies característiques, no hagin pogut oferir totes les places, limitades als infants que els seus pares treballen. “Ens hagués agradat poder acollir tot l'alumnat perquè els haguéssim pogut atendre amb seguretat i sense problemes”, ha assegurat.

Transport escolar sota mínims

La demanda de transport escolar a les comarques pallareses ha estat insignificant en el retorn a les aules d’aquesta setmana. Al Pallars Sobirà, on en feien ús uns 490 alumnes, només dos alumnes de sisè han demanat aquest servei per avui i un per divendres. Al Pallars Jussà, també avui i divendres, s'activen dos línies per portar dos nens a l'escola de la Vall Fosca. A aquesta comarca un total de 336 nens fan ús del transport. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació