Divendres, 19 d'abril de 2024
medi ambient

El Pallars Jussà també s’oposa a la creació immediata de l’Agència de la Natura

Deu alcaldes de la comarca signen una moció on lamenten que no s'hagi tingut en compte el territori, mentre que els quatre restants s’han abstingut

Jordi Ubach Llorens 1 de juny de 2020 a les 10:13
Un pastor amb el seu ramat al Pallars Jussà | Al teu gust
La major part dels alcaldes del Pallars Jussà s’han unit a les reivindicacions del Pallars Sobirà i han signat una moció-acord per aturar la creació immediata de l’Agència de Patrimoni Natural i la Biodiversitat (APNB) de Catalunya. Una decisió presa en el darrer Consell d’Alcaldes, celebrat telemàticament el passat dijous, amb el vot favorable de 10 alcaldes de la comarca i l’abstenció dels quatre restants.


Segons ha explicat a Pallars Digital el president del Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà i alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, els alcaldes signants “no estem en contra” de la nova agència “perquè no la coneixem”. El que denuncien, segueix, és que “s’hagi fet sense haver-nos consultat”. Navarra ha dit que la creació d’aquesta nova agència “afecta directament” una comarca com el Pallars Jussà, ja que la comarca “forma part del medi natural”.

A la trobada hi va participar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que no va aconseguir convèncer els alcaldes en la seva defensa de la creació de la també anomenada Agència de la Natura. També hi van participar el director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins; el director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles; i la secretària de Medi Ambient, Marta Subirà.


Recordem que altres institucions com la Diputació de Lleida o l’Ajuntament de Tremp han demanat també l’ajornament de la creació de l’APNB, una petició que també va fer efectiva fa dos setmanes el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, malgrat posteriorment set ajuntaments, entre els quals el de Sort, se'n van desvincular. D'altra banda, associacions ramaderes com ASAJA i JARC també s'han manifestat també en contra de l’aprovació la la nova agència.

 DOCUMENT: Proposició de llei de creació de l’Agència de Patrimoni Natural i Biodiversitat

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació