Divendres, 19 d'abril de 2024
Jacint Verdaguer

El pas de Verdaguer pel Pallars i els Pirineus arriba a la televisió

El Canal 33 estrena avui el film-documental 'Maleïda 1882', que narra l'expedició del poeta català a l'Aneto

Tomàs Garcia Espot 14 de maig de 2020 a les 16:09

Si bé pels pallaresos i pallareses la figura del poeta Jacint Verdaguer és especialment coneguda per la Cançó del Raier, el poema dedicat als qui durant anys van transportar la fusta Noguera Pallaresa avall, avui tenen l'oportunitat de descobrir una altra faceta del poeta català durant el seu pas pels Pirineus. 

El Canal 33 de Televisió de Catalunya estrena avui a les 23:10h una pel·lícula documental que narra l'expedició de Verdaguer a l'Aneto. Maleïda 1882 és un film, dirigit per Albert Naudín i protagonitzat per Lluís Soler, que té la intenció de "presentar la història des de l'èpica i l'exploració del Pirineu", on de ben segur que els indrets del Pallars que el poeta va visitar, com per exemple la Pobla de Segur o Esterri d'Àneu, hi tindran cert protagonisme. 

Tanmateix, el principal objectiu d'aquest treball audiovisual, una barreja de ficció, documental i reportatge, és reivindicar la condició de muntanyenc del poeta de Folgueroles en una època en que aquesta pràctica no estava gens extesa. Així mateix, vol mostrar l'aventura de Verdaguer per escalar l'Aneto (abans conegut com a Maleïda), un episodi que el va inspirar a l'hora d'escriure un dels seus poemes més cèlebres: Canigó

 VÍDEO: Recupera el film Maleïda 1882 en aquest enllaç

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació