Dissabte, 20 d'abril de 2024
CDIAP

El Jussà acorda prorrogar el servei d’atenció infantil, que ha augmentat un 77% des de 2016

El Consell Comarcal també acorda sol·licitar a l’estat espanyol el retorn de les competències a la Generalitat

Redacció 18 d'abril de 2020 a les 11:00
Imatge d’arxiu d’un ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà | CCPJ
La Junta de Govern del Consell Comarcal del Pallars Jussà reunida per videoconferència, ha acordat sol·licitar una pròrroga del conveni de col·laboració amb l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) per a la prestació del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) l’any 2021, en què aquest servei complirà 20 anys.

Des del Consell es valora molt positivament el servei que el CDIAP presta a la comarca, un servei útil com ho demostra l’increment de la seva activitat ens els darrers anys i que ha portat a atendre 94 nens el 2019. Un augment del 77% des de 2016, segons informa el propi Consell, producte del treball conjunt amb altres serveis que atenen als infants.

El CDIAP és un servei social públic d’atenció especialitzada, universal i gratuït, que compta amb especialitats de Logopèdia, Fisioteràpia, Psicologia, Treball social i Neuropediatria i que coordina actuacions assistencials i preventives adreçades a infants fins a sis anys que presenten algun trastorn en el desenvolupament o es troben en situació de risc de patir-lo com dificultats motrius, cognitives, emocionals, de regulació del comportament o la parla, entre altres.


Durant el període de confinament, el CDIAP continua atenent els infants donant suport telefònic a les famílies, realitzant sessions amb nens i nenes a través de videotrucades, alhora que es coordina mitjançat videoconferències amb la resta de professionals vinculats al programa.

L’ens demana flexibilitzar la llei de contractació pública

En un altre ordre de coses, el Consell Comarcal del Pallars Jussà també ha aprovat sol·licitar a l’estat espanyol que torni a descentralitzar la presa de decisions, que retorni competències al Govern de Catalunya i que suspengui la regla de la despesa i flexibilitzi la llei de contractació pública per tal que el món local pugui treballar amb plenes capacitats al servei de la recuperació econòmica i d’atenció a les persones.

En aquest sentit, el president comarcal, Josep Maria Mullol, ha manifestat la necessitat de recuperar aquelles eines econòmiques que permetin afrontar la recuperació del país amb garanties i posant atenció a la diversitat de cada territori. El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ja va fer una petició semblant la setmana passada.


La Junta de Govern del Consell Comarcal va acordar també l’aprovació d’altres convenis relacionats amb el funcionament de diferents serveis de l’entitat com el de Consum o el Casal Manyanet, així com l’aprovació de les aportacions del ajuntaments de la comarca al Serveis Socials que presta el Consell.

El Consell manté una reunió telemàtica setmanal formada pel president, els vicepresidents i el gerent i convoca quan és necessari els altres òrgans de decisió. També manté tots els serveis actius, amb presència important del teletreball, per què la gestió de la crisi no afecti a la seva activitat ordinària d’atenció a les persones malgrat l’adaptació que s’ha fet a la situació actual.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació