Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

​La Diputació reparteix 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció entre els ajuntaments

Treballadors de l'ens han començat a preparar els lots que s'enviaran als consells comarcals i al Conselh Generau d'Aran

Redacció 15 d'abril de 2020 a les 14:43
Operaris preparant les primeres entregues | Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida ha començat aquesta setmana la distribució de les 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció contra el coronavirus que va comprar la setmana passada a una empresa que, amb l'aval del Departament de Salut, ha tramitat la importació.

Un equip de treballadors de l'ens ha començat a confeccionar els lots per comarques, els quals han estat enviats aquest dimecres als dotze consells comarcals de la demarcació i al Conselh Generau d’Aran. Seran els consells comarcals els que faran arribar les mascaretes i les ulleres als seus municipis, tal com ha coordinat amb ells el diputat de l'Àrea de Salut de la Diputació, Albert Bajona.

Aquesta compra respon a les crides que han fet alguns ajuntaments a la Diputació de Lleida, ja que no disposen de material de protecció per als funcionaris locals que, en qualitat de personal essencial, presten els seus serveis a la ciutadania, com poden ser els agents de les policies locals i els diferents serveis d'atenció que no han aturat la seva activitat.


Del total del material de protecció, la Diputació de Lleida s'ha reservat 1.000 mascaretes i 50 ulleres per a les necessitats immediates de la pròpia institució o per poder atendre alguna emergència puntual mentre es gestiona una segona compra de material específic per al moment en què es produeixi el desconfinament. La resta, s'ha distribuït en funció dels índex de població a cada comarca.

Les mascaretes comprades tenen homologació de protecció del tipus EN14683, d'un sol ús, que aportaran una protecció extra als treballadors públics locals i als usuaris de les comarques de Lleida. La Diputació de Lleida recomana tenir molta precaució en mantenir una higiene de mans acurada i el distanciament social d'almenys 1,5 metres com a principal mesura per evitar la transmissió del virus.
 
La Diputació de Lleida analitza les necessitats dels ajuntaments

Paral·lelament, la Diputació de Lleida ha començat a elaborar una radiografia de les necessitats dels ajuntaments de la demarcació en matèria d'habitatge social amb l'objectiu d'estudiar una línia d'ajut als municipis que disposin d'habitatges destinats a finalitats socials.


Així, des de l'Àrea d'Igualtat s'ha enviat una enquesta a totes les alcaldies en què se'ls requereix informació precisa sobre si el seu ajuntament disposa d'habitatges, de propietat municipal o cedits, que destinin a polítiques socials; si aquests immobles requereixen rehabilitacions o millores, i si han detectat al seu municipi habitatges buits que es puguin destinar a aquesta finalitat. També es requereix la despesa anual que cada ajuntament destina al manteniment d'aquest servei social.

Amb la resposta de les enquestes, la Diputació de Lleida podrà valorar amb exactitud l'abast d'una possible línia de subvencions als ajuntaments de la demarcació que sigui "suficient, transparent i justa" per facilitar-los la prestació d'aquests serveis socials.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació