Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

S’estabilitza a 90 el nombre de casos confirmats de coronavirus al Pallars

L’Hospital Comarcal manté amb 17 el nombre de persones ingressades amb Covid-19

Jordi Ubach Llorens 14 d'abril de 2020 a les 08:58
Personal sanitari a les portes d’un hospital català | Adrià Costa
Els casos de coronavirus a les comarques pallareses s’ha estabilitzat en les últimes 72 hores amb un nou positiu a la Pobla de Segur, que ha fet augmentat a 90 el nombre de contagis confirmats al Pallars, segons el recull diari de dades del Departament de Salut. De tots ells, 17 continuen ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars. Cal tenir en compte també que aproximadament la meitat dels 90 casos ja ha superat la malaltia.

La Pobla de Segur, on s’ubica el geriàtric que pateix un important brot, arriba doncs als 55 casos i continua liderant el nombre de contagis al Pallars, seguit dels 13 de Tremp i dels 5 de Sort. A més, si es llegeixen les dades segons la taxa de malalts diagnosticats per cada 10.000 habitants, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Pobla té, amb 105'4, la xifra més alta de Catalunya.

Així, el Pallars Jussà ja acumula 76 positius, dels quals i a banda dels 68 que sumen Tremp i la Pobla, vuit corresponen als municipis de Gavet de la Conca (3), Salàs de Pallars (2), Conca de Dalt (2) i Isona i Conca Dellà (1). Al Pallars Sobirà el nombre de contagis és de 14 i aquests s’han donat a Sort (5), Esterri d’Àneu (3), la Guingueta d’Àneu (2), Espot (2), Alt Àneu (1) i Rialp (1). Per comarques, el 84,4% de casos confirmats de Covid-19 pertanyen al Jussà, mentre que el 15,6% restant corresponen al Sobirà.


Pel que fa a les persones ingressades a l’hospital de Tremp, la xifra s’ha mantingut aquest cap de setmana llarg de Setmana Santa en les 17, la mateixa xifra que divendres. Cal recordar que a Tremp es traslladen a l’Hotel Segle XX tots aquells pacients estables de Covid-19 que ja reben l’alta hospitalària per tal d’evitar nous contagis.

Aquests casos confirmats, no obstant, no són una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial.


Un mort i vuit noves altes a l’Alt Pirineu i Aran en les últimes 24 hores

El Departament de Salut ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut des de divendres vuit morts per coronavirus, un dels quals a l’Alt Pirineu i Aran, i s’han sumat 68 nous contagis, vuit d'ells al Pirineu. En aquest territori s’ha donat l’alta hospitalària a vuit persones en les últimes 72 hores i ja se sumen 84 altes acumulades.

A la demarcació de Lleida ja s’han produït 101 morts i 1.328 casos detectats en tot l'episodi. A nivell català, aquest dilluns han mort 128 persones als hospitals, mentre que a l’estat espanyol les xifres han caigut al mig miler de morts diaris aquests últims dies.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació