Dijous, 18 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars se suma a la fabricació de viseres protectores amb impressores 3D

La iniciativa busca més gent que en vulgui elaborar amb la seva impressora i oferir suport de reparació

Tomàs Garcia Espot 15 d'abril de 2020 a les 11:23
Mostra de les viseres protectores fabricades per Makers 3D Alt Pirineu i Aran | Makers 3D Alt Pirineu i Aran
L'emergència provocada per la crisi de la Covid-19 ha generat tota mena d'iniciatives arreu del país. Una d'elles és la fabricació de viseres de protecció per evitar contagis, fabricades per particulars que disposen d'impressores 3D. Aquesta idea també ha quallat al Pallars i en altres comarques del Pirineu, on el grup Makers 3D Alt Pirineu i Aran s'encarrega de confeccionar-les.

Aquest col·lectiu, format per unes 20 persones del Pallars, l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran i Solsona, també s'encarrega de la distribució a personal que treballa en residències, en Centres d'Atenció Primària (CAP), així com a comerciants, serveis de neteja o cossos de seguretat d'aquestes comarques. 

La idea de crear un grup propi al Pallars va sorgir després que la iniciativa sorgís a nivell català i provincial. Assessorats pel grup de Lleida, van decidir col·laborar-hi amb la fabricació, però sobretot amb el repartiment de les viseres per tal que no haguessin de fer el trajecte des de la capital del Segrià. Aquest fet, a més, els permet estar al corrent de les noves actualitzacions i models de pantalles protectores que estan sorgint. 
 

Personal santiari de l'Alta Ribagorça amb les viseres creades pel grup Foto: Cedida


 

La iniciativa, que compta amb el suport d'ajuntaments i consells comarcals per a la compra i distribució del material, de moment està tenint força èxit. Tant és així que el dia 9 d'abril ja s'havien entregat fins a 800 viseres, malgrat que es tardi entre una i dues hores en fabricar-ne només una. 

Tot i que les sol·licituds els hi arriben per mitjà dels ajuntaments o dels serveis socials, darrerament han habilitat un lloc web per tal de rebre-les. Les persones interessades poden omplir-hi dos formularis: un per col·laborar fent ús de la seva impressora 3D, i l'altre per tal que els col·lectius demanin les viseres. 

Aquesta, però, no és l'única idea per lluitar contra el coronavirus sorgida al Pallars. La iniciativa Mascaretes Pallareses, creada al Sobirà, s'encarrega de fabricar mascaretes casolanes amb màquines de cosir particulars i de distribuïr-les per tota la comarca.



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació