Dijous, 25 d'abril de 2024
consell d'alcaldes

​El Sobirà demana alliberar el romanent dels ajuntaments i flexibilitzar la llei de contractació

El Consell d'alcaldes reclama al president Quim Torra reforçar les telecomunicacions a la comarca

Redacció 10 d'abril de 2020 a les 10:20
Reunió del Consell d’alcaldes del Sobirà, en imatge d'arxiu | ACN
El Consell d'alcaldes del Pallars Sobirà ha acordat aquest dijous demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, que faci les gestions oportunes per alliberar el romanent de tresoreria de tots els ajuntaments i, al mateix temps, flexibilitzar la llei de contractacions perquè es puguin contractar empreses comarcals. L’objectiu és dinamitzar l'economia de la comarca i fer front a la crisi econòmica i social de la Covid-19.

El romanent de tresoreria d’un ajuntament o institució és la suma dels drets pendents de cobrament, més els fons líquids de tresoreria, menys els crèdits pendents de pagament. Carles Isús, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha dit que donen “tot el suport” al president Torra en la reivindicació d'aquestes dos propostes.

El Consell d'alcaldes també ha acordat demanar al Govern una flexibilització de la normativa per facilitar la instal·lació a la comarca d'empreses o l'ampliació de les existents perquè puguin “ampliar o tirar endavant sense problemes”, segons Isús. La tercera i última reivindicació és que es reforcin les comunicacions i vies ràpides d’accés a la comarca, així com les telecomunicacions per possibilitar una millor cobertura a Internet i facilitar així el teletreball.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació