Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Dos nous positius a Tremp i la Pobla fan pujar a 80 el nombre de casos de coronavirus al Pallars

A l’Hospital Comarcal hi segueixen ingressades 17 persones amb la Covid-19, una xifra que es manté des del passat dijous

Jordi Ubach Llorens 8 d'abril de 2020 a les 09:29
Entrada d’Urgències de l’Hospital del Pallars de Tremp | Jordi Ubach
Dos nous positius detectats aquest dimarts a Tremp i la Pobla de Segur han fet augmentar a 80 els casos confirmats de coronavirus a les comarques pallareses, segons el recull de dades del Departament de Salut. De tots els casos confirmats de Covid-19 al Pallars, fins a 17 es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars. Cal tenir en compte també que molts dels vuitanta casos ja han superat la malaltia.

La Pobla de Segur, on s’ubica el geriàtric que pateix un important brot, té ara 47 casos i continua liderant el nombre de contagis al Pallars, seguit dels 12 de Tremp i dels 5 de Sort. A més, si es llegeixen les dades segons la taxa de malalts diagnosticats per cada 10.000 habitants, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Pobla té, amb 94'4, la segona xifra més alta de Catalunya, només per darrera de Sant Quirze del Vallès.

Així, el Pallars Jussà ja acumula 67 positius, dels quals i a banda dels 59 que sumen Tremp i la Pobla, vuit corresponen als municipis de Gavet de la Conca (3), Salàs de Pallars (2), Conca de Dalt (2) i Isona i Conca Dellà (1). Al Pallars Sobirà el nombre de contagis és de 13 i aquests s’han donat a Sort (5), la Guingueta d’Àneu (2), Esterri d’Àneu (2), Espot (2), Alt Àneu (1) i Rialp (1).

Pel que fa a les 17 persones ingressades a l’hospital de Tremp, es tracta del mateix nombre que el passat dijous, fet que posa de manifest una tendència a l’estabilització del gruix de pacients hospitalitzats. Cal recordar que a Tremp es traslladen a l’Hotel Segle XX tots aquells pacients estables de Covid-19 que ja reben l’alta hospitalària per tal d’evitar nous contagis.


Aquests casos confirmats, no obstant, no són una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial.

Cap mort i tres noves altes a l’Alt Pirineu i Aran en les últimes 24 hores

El Departament de Salut ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut aquest dimarts quatre morts per coronavirus, cap d'elles a l’Alt Pirineu i Aran. S’han sumat 25 nous contagis, dels quals només quatre han estat al Pirineu. Al territori pirinenc s’ha donat l’alta hospitalària a tres persones en les últimes 24 hores i ja en suma 64 d'acumulades.

Es confirma, novament, que el coronavirus ha frenat a la demarcació, on s’acumulen 86 morts i 1.123 casos detectats. A nivell català, aquest dimecres s’ha mantingut també la tendència a la baixa amb 133 morts en les últimes 24 hores, mentre que a l’estat espanyol la xifra de morts diaris ha repuntat amb 743 defuncions més en un sol dia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació