1 de 10
turisme

Les empreses d'esports d'aventura demanen l'IVA reduït del 10% per superar la crisi del coronavirus

Setmana Santa, l'1 de maig i els grups escolars els suposen un 50% de la facturació anual

La Noguera Pallaresa sense barques, una imatge poc habitual aquestes dates | ACN
per Redacció, 6 d'abril de 2020 a les 12:48 |
Les empreses d'esports d'aventura no han pogut estrenar la temporada per culpa del coronavirus. El president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha dit que la Setmana Santa, l'1 de maig i els grups escolars de primavera suposen un 50% de la facturació anual per la majoria de negocis.

Per intentar sortir d'aquesta situació, Dolcet demana al govern espanyol una reducció en el tipus de l'IVA, passant del 21% que se'ls aplica ara, al reduït del 10%. Dolcet ha explicat que "necessitem polítiques de protecció i ajut" perquè el sector dels esports d'aventura pugui recuperar-se d'aquesta crisi. Al Pallars Sobirà hi ha unes 60 empreses que es dediquen al turisme actiu i d'esports d’aventura.


En el conjunt de la demarcació de Lleida, l'any 2018 es van registrar 352.071 serveis d'esports d'aventura d'aigua. En concret, el ràfting va tenir l'any 2018 la contractació de 187.360 serveis, un 10,7% més que la temporada anterior, que va tancar amb 169.213. Pel que fa a la temporada 2019 va tenir un creixement d'entre el 3 i el 5%, segons apunta el sector.

Aquestes xifres evidencien la importància del sector al Pirineu de Lleida. Dolcet ha dit que es tracta d'un "sector clau en la creació de llocs de treball" i ha afegit que "són determinants en la lluita contra el despoblament a les zones rurals”. Tot i l’actual situació, s'ha mostrat optimista i ha afirmat que el sector se'n sortirà, tot i que preveu una "recuperació lenta”. Dolcet creu que ara cal pensar en estratègies de promoció per captar turisme local i tornar a situar el Pallars Sobirà i el riu Noguera Pallaresa com a "referent d'esports d’aventura”.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació