Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

En marxa l'assaig clínic contra el coronavirus al Centre Geriàtric de la Pobla

El tractament s’ha aplicat en 11 persones entre usuaris i personal de la residència

Jordi Ubach Llorens 6 d'abril de 2020 a les 10:52
Mitjana conversant a la residència amb membres de la Fundació Open Arms | Centre Geriàtric del Pirineu
Membres de la Fundació Open Arms, entitat que participa en l’assaig clínic que dirigeix el doctor i epidemiòleg Oriol Mitjà, han visitat aquest dissabte el Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur, residència que pateix un important brot de Covid-19 i que és una de les 17 residències catalanes que participa en aquesta prova.

L'objectiu de l'estudi és disminuir la incidència de noves infeccions i reduir la transmissió del coronavirus. Això es farà avaluant l’eficàcia de la hidroxicloroquina, un medicament habitualment utilitzat per a la prevenció i el tractament de certs tipus de malària.

En el cas del geriàtric pallarès, la hidroxicloroquina s’ha aplicat en 11 persones -entre usuaris i personal de la residència- que han estat en contacte amb residents que han donat positiu per Covid-19. Dissabte se’ls va agafar una mostra a partir d’un test ràpid, que ara s’analitzarà, i el proper dia 14 se n’agafarà una altra per comprovar els efectes del tractament.  

El treball que dirigeix Mitjà està emmarcat dins l’estructura de la Fundació Lluita contra la Sida que presideix Bonaventura Clotet. Hi participen l’Hospital Germans Trias i Pujol i la Fundació Open Arms.


Milloren 11 pacients de la residència

El metge del Centre Geriàtric del Pirineu, Ramon Mitjana, ha explicat a Pallars Digital que la residència entra aquesta setmana en una “fase de milloria” i ha detallat que 11 dels 14 pacients que es troben aïllats amb Covid-19 han millorat notablement i ja no presenten símptomes. Per aquest motiu, es poden considerar com a “curats”, segons Mitjana, tot i que els propers dies es mantindran aïllats per evitar possibles nous contagis.

Mitjana constata una estabilització del virus a la residència i celebra que aquest no s’hagi estès entre la resta d’usuaris, que es mantenen aïllats i sense símptomes fent “vida normal”. El responsable mèdic assegura que “estan arribant poc a poc els equips de protecció” i això els permet “evitar nous contagis”, ha relatat. El geriàtric poblatà suma vuit morts en tot l’episodi.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació