Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

«Mascaretes Pallareses» contra el coronavirus

La iniciativa impulsada per un grup de dones del Pallars Sobirà confecciona i reparteix mascaretes artesanals per tota la comarca

Tomàs Garcia Espot 3 d'abril de 2020 a les 11:25

La lluita contra el coronavirus continua generant noves iniciatives al Pallars. En aquest cas, es tracta de Mascaretes Pallareses, creada al Sobirà, on diverses persones confeccionen mascaretes de manera artesanal als seus domicilis, i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Sort i d'altres consistoris de la comarca. 

Aquestes mascaretes s'estan distribuint arreu del Pallars Sobirà, concretament dues per persona i de manera gratuïta. A més, es poden recollir en diferents punts de la comarca, com per exemple Sort, Llavorsí o Esterri d'Àneu. Malgrat que, com informen des de l'organització, no es poden considerar mascaretes mèdiques, sí que poden ser útils per no contagiar altres persones en cas que es tingui el virus. 

La iniciativa és idea d'un grup de voluntàries provinents de diversos pobles del Sobirà, que davant l'emergència provocada pel coronavirus, van començar a fabricar-les amb màquines de cosir a casa seva. La seva coordinadora, Anna Falguera, ha explicat a Pallars Digital que actualment són entre 15 i 20 dones fent mascaretes, tot i que també destaca que molta més gent està col·laborant tant amb les tasques de transport com alhora de proporcionar material. 
 

Mostres de mascaretes fabricades i distribuïdes pel Pallars Sobirà Foto: Mascaretes Pallareses


Tothom qui vulgui sol·licitar aquestes mascaretes casolanes pot adreçar-se, per una banda, a l'Ajuntament de Soriguera trucant al número 973 620 609, i pel que fa a la resta de la comarca, les poden demanar omplint aquest formulari online. Des de l'organització adverteixen, però, que les mascaretes distribuïdes són per a realitzar activitats bàsiques permeses per l'estat d'alarma, no per sortir a passejar. 


Al Pallars Jussà també hi trobem una iniciativa semblant. En aquest cas, l'Ajuntament de Tremp va fer una crida a tothom que tingués màquina de cosir perquè confeccionés mascaretes. A més, el consistori trempolí n'està coordinant la higienització i la distribució per tal que les persones que ho desitgin puguin fer-ne ús. 

 Podeu trobar més informació sobre Mascaretes Pallareses en aquest enllaç

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació