Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

Dos nous casos a Sort fan pujar a 64 els positius per coronavirus al Pallars

Aquest dimecres seguien ingressades 18 persones amb Covid-19 a l’Hospital Comarcal del Pallars

Jordi Ubach Llorens 2 d'abril de 2020 a les 09:04
Entrada principal a l’Hospital Comarcal del Pallars | Jordi Ubach
Dos nous positius detectats aquest dimecres al Pallars han fet augmentar a 64 els casos confirmats de coronavirus a les comarques pallareses, segons el recull de dades del Departament de Salut. En les últimes 24 hores, el Pallars Sobirà ha registrat dos nous positius, concretament al municipi de Sort, mentre que al Pallars Jussà s’han mantingut. 

La Pobla de Segur continua, de llarg, com el municipi amb més contagis del Pallars, amb 35, seguit dels 10 de Tremp i dels 5 de Sort. A més, si es llegeixen les dades segons la taxa de malalts diagnosticats per cada 100.000 habitants, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) poblatana és, amb 774'10, la que té la xifra més alta de tot Catalunya, per damunt fins i tot d’Igualada.

Així, el Pallars Jussà ja acumula 52 positius, dels quals i a banda dels 45 que sumen Tremp i la Pobla, set corresponen als municipis de Salàs de Pallars (2), Gavet de la Conca (2), Conca de Dalt (2) i Isona i Conca Dellà (1). Al Pallars Sobirà el nombre de contagis és de 12 i es reparteixen amb els de Sort (5), la Guingueta d’Àneu (2), Esterri d’Àneu (2), Espot (2) i el positiu d’Alt Àneu.

De tots els casos confirmats de Covid-19 al Pallars, fins a 18 -el mateix nombre que dimarts- es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars. Totes les persones ingressades estan aïllades a planta i quatre són residents del Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur. El brot de la residència poblatana ha deixat ja set morts i 39 casos confirmats de Covid-19, dels quals 16 són treballadors.


Aquests casos confirmats, no obstant, no són una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial.

Cap mort i cinc altes a l’Alt Pirineu i Aran en les últimes 24 hores

El Departament de Salut també ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut aquest dimecres set morts per coronavirus -cap d’ells a l’Alt Pirineu i Aran- i 72 nous contagis. Al Pirineu s’ha donat l’alta hospitalària a cinc persones en les últimes 24 hores. En tot l'episodi, a la demarcació hi ha hagut 62 morts i 897 casos positius. A nivell català, aquest dimecres s’han superat les 2.000 morts per coronavirus, mentre que a l’estat espanyol ja se superen les 9.000.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació