Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

Dotze nous positius fan pujar a 62 els casos de coronavirus al Pallars

Ingressades aquest dimarts 18 persones amb Covid-19 a l’Hospital Comarcal del Pallars

Jordi Ubach Llorens 1 d'abril de 2020 a les 09:11
Entrada d’urgències de l’Hospital del Pallars de Tremp | Jordi Ubach
Dotze nous positius detectats aquest dimarts al Pallars han fet augmentar a 62 els casos de coronavirus a les comarques pallareses, segons el recull de dades del Departament de Salut. En les últimes 24 hores, el Pallars Jussà ha registrat 10 nous positius mentre que el Pallars Sobirà té dos contagis més. La Pobla de Segur continua, de llarg, com el municipi amb més contagis del Pallars, amb 35, seguit dels 10 de Tremp.

Així, el Pallars Jussà ja acumula 52 positius, dels quals i a banda dels 45 que sumen Tremp i la Pobla, set corresponen als municipis de Salàs de Pallars (2), Gavet de la Conca (2), Conca de Dalt (2) i Isona i Conca Dellà (1). Al Pallars Sobirà, els contagis es reparteixen amb els de Sort (3), la Guingueta d’Àneu (2), Esterri d’Àneu (2), Espot (2) i el positiu d’Alt Àneu.

De tots els casos confirmats de Covid-19 al Pallars, fins a 18 -un més que dilluns- es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars. Totes les persones ingressades estan aïllades a planta i set són residents del Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur. El brot de la residència poblatana ha deixat ja dos morts i set avis més es mantenen en règim d’aïllament al propi centre, així com 17 treballadors confinats, 11 dels quals amb Covid-19.


Aquests casos confirmats, no obstant, no són una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial.

Dos morts i cinc altes a l’Alt Pirineu i Aran en les últimes 24 hores

El Departament de Salut també ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut aquest dimarts cinc morts per coronavirus -dos dels quals a l’Alt Pirineu i Aran- i 73 nous contagis. Al Pirineu s’ha donat l’alta hospitalària a cinc persones en les últimes 24 hores. En tot l'episodi, a la demarcació hi ha hagut 55 morts i 825 casos positius

A nivell català, aquest dimarts han tornat a baixar les morts per coronavirus i en el conjunt de l’estat espanyol es va registrar ahir un nou rècord amb 849 morts per coronavirus.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació