Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Tremp paralitza les quotes de serveis municipals per pal·liar els efectes del coronavirus

Suspèn el pagament d'ocupació de via pública per a les terrasses de bars i restaurants, així com les quotes de l’Escola de Música, l’Escola Bressol o la regidoria d’Esports

Redacció 30 de març de 2020 a les 15:48
L’edifici de l’Ajuntament de Tremp, aquest dilluns, amb els carrers buits | Jordi Ubach
L'Ajuntament de Tremp ha aprovat un paquet de mesures per pal·liar les conseqüències de la Covid-19 al municipi. Entre aquestes destaca la paralització de les quotes d'aquells serveis que s'han deixat de prestar com són l'Escola Municipal de Música, l'Escola Bressol L’Estel o de la regidoria d'Esports. Quant a les quotes que ja s'havien fet efectives, es compensaran un cop es retorni a la normalitat.

D’altra banda, el consistori també ha ordenat paralitzar el pagament d'ocupació de via pública per a les terrasses de bars i restaurants del municipi mentre està a l'espera de poder calcular un nou padró on es redueixi el temps d’inactivitat. D'altra banda, també s’ha previst deixar de cobrar els lloguers o taxes a privats que fan ús d'instal·lacions municipals que quedaven suspeses, com el servei de cinema a La Lira.

Des d'aquest dilluns també queda sense efecte el cobrament del lloguer mensual del servei de coworking a La Incubadora de Tremp, donat que els actuals usuaris no són serveis essencials i no poden fer ús de l’espai. Amb totes aquestes mesures, l'equip de govern “vol mirar de minimitzar el màxim possible els efectes econòmics de la crisi del coronavirus” amb unes mesures que “ja fa temps” que es treballen.
 
Finalment, l’ajuntament explica que hi ha altres mesures que requereixen de la coordinació d'altres administracions, com són els impostos de l’IBI, l’impost de vehicles o l’impost d’activitats econòmiques, que estan a l’espera de noves instruccions per part de l’Oficina de Recaptació de Tributs Locals on es determinin els nous terminis de pagament i de fraccionament.



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació