Dissabte, 20 d'abril de 2024
incendis

Extingits dos incendis forestals que han cremat de nit a la Guingueta i Escaló

Es desconeixen les causes que els han provocat però els Bombers treballen amb la hipòtesi que han estat intencionats

Jordi Ubach Llorens 22 de març de 2020 a les 10:27
Les flames han afectat unes 4 hectàrees de la Mollera d’Escalarre | Cedida PNAP
Els Bombers de la Generaltat han extingit aquesta matinada els dos incendis forestals que es van declarar ahir a la nit al terme de la Guingueta d’Àneu. Un d’ells, el més important, ha cremat unes quatre hectàrees de canyissars a la zona nord-est de la Mollera d’Escalarre, un espai que forma part del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de la Xarxa Natura 2000. 

La humitat present en aquest punt ha permès que el bosc de ribera no hagi quedat afectat excepte algun arbre isolat. Segons el director del parc, Marc Garriga, “per sort encara no hi havia espècies d'ocells nidificant”, tot i que tem que espècies vulnerables com la rata d'aigua o amfibis segurament “hagin estat perjudicades”.

El segon foc, prop del poble d’Escaló, es va poder donar per controlar més ràpidament que el de la Mollera d'Escalarre. Sortosament les flames no van pujar a la muntanya i en aquest cas s’haguessin hagut de lamentar afectacions molt més importants. Es desconeixen les causes que han provocat els dos incendis però tot indica que han estat intencionats, segons els Bombers. L’avís de tots dos focs va tenir lloc al voltant de les 22h.
 

Imatge de les flames d’un dels incendis declarats ahir a la nit. Foto: Cedida


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació