Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

Una veïna de Talarn s’ofereix voluntària per fer mascaretes de roba

Marga Abaijón forma part del grup de 'patchwork’ de l’associació de dones de Talarn

Jordi Ubach Llorens 19 de març de 2020 a les 17:09
Una veïna de Talarn, Marga Abaijón, s’ha ofert voluntària per fabricar mascaretes de roba i oferir-les “a aquelles persones que les necessitin”. Abaijón, que forma part de l’associació de dones de Talarn, explica que ja n’ha fabricat quatre i que les té reservades a nivell particular. Vol contribuir, amb la seva aportació desinteressada, a frenar el contagi del coronavirus.

Abaijón, que fa classes de patchwork a Talarn, ha relatat a Pallars Digital com va sorgir la seva iniciativa. Explica que va veure per Internet uns tutorials provinents de la Xina i que de seguida li van cridar l’atenció. Abaijón té previst fer quatre mascaretes més aquesta mateixa tarda, però avisa que se li està esgotant la goma elàstica. És per aquest motiu que demana que si algun veí en té, li faciliti per poder fabricar-ne més.

Segons explica, les mascaretes disposen d'una butxaca interior que permet posar-hi qualsevol sistema de protecció. Com que són de roba, es poden netejar i planxar, tot i que avisa que no són homologades. Recorda, no obstant, que davant la manca de mascaretes homologades, en molts indrets s’estan utilitzant per fer front al coronavirus.

Qui estigui interessat en ajudar la Marga o necessiti una de les seves mascaretes, es pot posar en contacte amb ella al telèfon 680 986 090. Justament aquest dijous l’Hospital del Pallars ha fet una crida a les institucions pallareses per recollir mascaretes, bates, guants i gel desinfectant.
 

Detall d’una de les mascaretes que fabrica una veïna de Talarn. Foto: Marga Abaijón







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació