Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Es mantenen estables els dos avis ingressats per coronavirus al Pallars

L’Hospital del Pallars està a l’espera del resultat de dos casos més sota sospita també provinents de la residència d'Àger

Redacció 18 de març de 2020 a les 09:03
Imatge de la residència d'avis d’Àger | Ajuntament d'Àger
Les dos persones ingressades a Tremp amb Covid-19, un home de 98 anys i una dona de 91, tots dos provinents de la residència d’avis d’Àger (la Noguera), es mantenen estables i evolucionen favorablement. A més, segons ha informat l’Hospital del Pallars, s’està esperant el resultat de dos casos més sota sospita, que també provenen de la residència d’Àger i que han ingressat en les últimes hores.

L'alcaldessa, Mireia Burgués, explica a Nació Digital que la residència s'ha dividit en dues parts, la d'avis sense cap símptoma i la dels residents que sí en tenen. En aquest sentit, Burgués ha indicat que s'han hagut d'aïllar treballadors del centre i que per aquest motiu s'ha fet una crida a la ciutadania per reclutar voluntaris. "Hi ha hagut una resposta molt positiva de la societat", ha indicat la primera edil. 

Pel que fa a les xifres oficials, la demarcació de Lleida ha registrat la primera mort per coronavirus, segons ha informat el Departament de Salut aquest dimarts al vespre. Es tracta d’un home de 79 anys amb patologies prèvies, que es trobava ingressat a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. 

Salut també ha confirmat que hi ha 10 nous casos positius a la demarcació de Lleida, que se sumarien als 41 detectats fins ahir. Actualment hi ha 16 persones amb Covid-19 ingressades en centres hospitalaris i 131 professionals sanitaris estan en aïllament domiciliari. Una cinquantena de metges lleidatans s'han ofert per incorporar-se a la feina a la sanitat pública.

De les 16 persones que es troben ingressades en centres hospitalaris amb coronavirus, dos es mantenen estables a l’Hospital del Pallars de Tremp. La resta estan a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (11), a l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida (2) i a l'Hospital de la Cerdanya (1).

Pel que fa als professionals sanitaris, 131 de totes les línies assistencials (hospitalària, atenció primària, SEM) es troben en aïllament domiciliari. A causa d'aquesta situació, més d'una cinquantena de metges lleidatans jubilats, acabats de llicenciar o de l'àmbit privat s'han ofert voluntàriament per incorporar-se al servei públic per col·laborar amb el pla de contingència del Departament de Salut.

El Departament demana que es faci un ús responsable del sistema sanitari per no col·lapsar-lo i garantir que les persones que ho necessitin puguin tenir accés a l’assistència.

41 morts a Catalunya

El nombre de morts a Catalunya pel coronavirus s’ha disparat en les darreres 24 hores, quan han mort 23 persones a Catalunya pel Covid-19. Són dades d’aquest dimarts a la tarda, una xifra que dobla amb escreix les 18 víctimes mortals que s'havien registrat fins al dia anterior. En total, el nombre de morts des que va començar el brot puja ja a 41 al nostre país.

L'increment de casos positius també ha estat fort: 472 en les darreres 24 hores. Però no supera el pic màxim del dia anterior, quan l'increment va ser de 491. Amb les dades d'aquest dimarts, Catalunya acumula ja 1.866 contagis. D'aquests, un total de 65 estan greus. L'últim balanç del Departament de Salut també precisa que hi ha 98 sanitaris contagiats, i gairebé la meitat (48) es concentren al brot d'Igulada. 

Més d’11.000 contagiats a Espanya

El balanç de contagis per coronavirus segueix creixent a l’estat espanyol. A hores d'ara, a l'estat espanyol s'han detectat ja 11.178 persones que han donat positiu i 491 que han mort a causa del covid-19, fet que significa que la taxa de mortalitat és del 4% amb les dades de les quals es disposa. Del total d'infectats, un 46% han requerit hospitalització, un 5% han ingressat a la UCI i hi ha 1.098 persones que han estat donades d'alta. 



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació