Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

​Un ramader del Pallars: «Els pagesos, desgraciadament, no entenen de mesures de confinament»

El sector ramader ha de sortir de casa per anar a donar menjar al bestiar i cuidar els camps

Redacció 17 de març de 2020 a les 17:30
De Moner, a la granja de vaques que té a Pujalt | ACN
Carrers mig buits, comerços tancats... als pobles i ciutats pallaresos es respira, com arreu de Catalunya, un ambient inèdit com a conseqüència de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol. És molta la gent que s’ha de quedar per fer front a l’expansió del coronavirus, però hi ha un sector que no s’atura i és el dels professionals que treballen en feines relacionades amb el sector de l’alimentació.

Un dels més arrelats a les nostres comarques és el sector ramader i de la pagesia. "Els animals han de menjar", ha afirmat Albert de Moner, ramader de Pujalt, al terme municipal de Sort. "Desgraciadament els pagesos no entenen d'algunes de les mesures de confinament", ha afirmat. Com cada dia han hagut d'anar a la granja, en aquest cas de vaques, a controlar que totes estan bé i a donar menjar a tots els animals.

Ara és època d'arreglar els prats i els sembrats i aquestes feines tampoc poden esperar. De Moner ha confessat que a les zones rurals com el Pallars Sobirà "el nivell de psicosi és una mica més baix que a altres llocs”, donat que es treballa en un entorn solitari i on les possibilitats de contagi són "més baixes que en altres llocs”, ha afirmat.

Albert de Moner, que també té un obrador que serveix carn de vedella a particulars, restaurants i hotels, assegura que les comandes que tenia dels establiments turístics han quedat totes anul·lades. Per contra, ha vist un lleuger repunt de les comandes de particulars, als quals els serveix els encàrrecs a casa.



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació