Dijous, 25 d'abril de 2024
Coronavirus

Carrers mig buits al Pallars en el primer dia laboral de l'estat d’alarma

Poblacions com Tremp o Sort presentaven aquest matí un aspecte de semi-normalitat amb els bars i cafeteries tancats i barrats i diverses persones esperant el seu torn a l'exterior d'establiments d'alimentació

Jordi Ubach Llorens 16 de març de 2020 a les 20:39
La rambla Doctor Pearson de Tremp, aquesta tarda | Jordi Ubach
El Pallars s'ha llevat avui a mig gas en el primer diari laborable de l'estat d'alarma decretat pel govern de l'Estat. Els carrers i places de les principals poblacions pallareses han presentat durant tota la jornada un aspecte de semi-normalitat estranya amb els bars i cafeteries tancats i barrats i diverses persones esperant el seu torn a l'exterior d'establiments d'alimentació, majoritàriament forns de pa, carnisseries i supermercats.

La consigna dels botiguers, en la majoria dels casos, és clara: cal esperar-se a fora si hi ha més de dos persones a l'interior del local, abans d'entrar és millor utilitzar gel desinfectant, cal mantenir la distància i prioritzar el pagament amb targeta de crèdit. Així ho tenen estipulat, per exemple, a Casa Badia de Tremp, un dels establiments que ha posat en marxa un servei de Whatsapp on atén les comandes dels clients amb l’objectiu d’evitar aglomeracions.
 

Veïns de Sort fent cua a la farmàcia aquest matí. Foto: Cedida

 
Les entitats bancàries també han obert amb restriccions i s’han vist diverses persones fent cua per entrar. La directriu de quedar-se a casa per evitar la propagació del coronavirus s'ha notat, doncs, a mitges en poblacions com Tremp, Sort o la Pobla de Segur. Persones passejant el gos o que han sortit a comprar al diari o el pa han estat una imatge força habitual, però també s'ha notat l'absència de ciutadans fent vida normal. 

La resta d'establiments no han aixecat les persianes ni ho podran fer almenys en els pròxims 15 dies. És el cas de bars, restaurants o botigues de productes no considerats de primera necessitat. Tampoc no han obert les perruqueries ja que, tot i que en un principi el govern espanyol en va permetre la seva obertura, finalment va rectificar i va obligar-les a tancar al públic
 

Un home atén amb guants i mascareta en un supermercat de Tremp. Foto: Jordi Ubach


Els supermercats oferien avui, novament, imatges de prestatgeries buides i cues, tot i que amb menor mesura que el cap de setmana i el divendres passat, quan l’alarma social pel coronavirus va arribar al Pallars coincidint amb el tancament dels centres educatius. Al supermercat Esclat de Tremp a les 18h ja no hi quedava fruita ni verdura, mentre que al Plus explicaven que el ritme de vendes s’havia normalitzat aquest dilluns.

Carrers cèntrics com la rambla Doctor Pearson de Tremp o el carrer Major i l’avinguda Comtes de Pallars de Sort s’han anat apagant a mesura que ha avançat la jornada, deixant imatges insòlites, sense pràcticament vianants, en un dia laborable. Un fet que ha cridat especialment l’atenció a Tremp, ja que el dilluns se celebra el mercat setmanal. Avui només unes poques parades de fruita i verdura han ofert el seu producte.






 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació