Dissabte, 20 d'abril de 2024
Coronavirus

Segon cas confirmat de coronavirus a l’Hospital del Pallars

Es tracta de la persona que estava pendent de resultat i que havia estat en contacte amb l’home de 98 anys que va donar positiu ahir diumenge

Jordi Ubach Llorens 16 de març de 2020 a les 11:23
Imatge de la façana principal de l’Hospital Comarcal del Pallars | GSS
L'Hospital Comarcal del Pallars ha confirmat aquest dilluns un segon cas de coronavirus al centre. Es tracta de la persona que estava aïllada i pendent de resultat, ja que havia estat en contacte amb l’home de 98 anys que va donar positiu ahir diumenge. Com l’home d’ahir, el cas positiu d’avui prové de la residència d’avis d’Àger. És una dona, té 91 anys i està estable.

Aquest nou cas no suposa, per ara, cap canvi en l’organització de l’Hospital del Pallars, que ahir ja va activar un pla de contingència per fer front al coronavirus. En tots dos casos, el centre hospitalari ha seguit el protocol d’aïllament per tal d’evitar el contagi al personal sanitari i a la resta de les persones que estan ingressades a planta. Per ara, no hi ha personal sanitari afectat.

En aquest sentit, a partir d’avui l’accés a l’Hospital del Pallars queda blindat amb la suspensió de tota activitat quirúrgica i ambulatòria, com les consultes externes, proves i visites no urgents i demorables. Des del centre s’està avisant, una per una, a totes les persones que tenien hora programada. D’aquesta manera, es demana als afectats que no truquin a l’hospital per no saturar la línia telefònica.

El Departament de Salut demana que es faci un ús responsable del sistema sanitari per no col·lapsar-lo i garantir que les persones que ho necessitin puguin tenir accés a l'assistència.

Sospita a Alins

Mentrestant, al municipi d'Alins s’ha detectat un possible cas de coronavirus. Es tracta d’una tercera persona que darrerament també ha mantingut contacte amb l’home de 98 anys que aquest diumenge s’ha confirmat com el primer cas de coronavirus a l’Hospital Comarcal del Pallars. Segons l’alcalde, Manel Pérez, és de mitjana edat, té febre i tots els símptomes i es troba en quarantena preventiva al seu domicili. 

Cinc positius nous eleven a 41 els casos a la demarcació de Lleida

El Departament de Salut ha confirmat aquest dilluns cinc casos positius nous a la demarcació de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran per coronavirus SARS-CoV-2. A banda de la dona de 91 anys ingressada a Tremp, es tracta d'una dona de 75 anys ingressada a l'Hospital Arnau de Vilanova, una dona de 27 anys que és a casa en vigilància activa pels serveis de salut pública, una menor ingressada a l'Arnau i un home d'uns 50 anys que es troba a casa.

Tots estan en estat estable. Amb aquests cinc nous casos ja són 41 els positius per coronavirus al conjunt de la demarcació. D'altra banda, hi ha 216 persones en aïllament domiciliari, de les quals prop d’un centenar són professionals sanitaris de totes les línies (hospitalària, atenció primària, SEM).

18 morts a Catalunya

Catalunya ha patit entre aquest diumenge i dilluns l'increment més gran de positius per coronavirus des que va començar la crisi. En les últimes 24 hores s'han registrat 491 casos nous -un 54% més dels que hi havia comptabilitzats fins al moment-, que disparen la xifra total de contagis a 1.394. D'aquests, un total de 74 estan greus i 81 són professionals sanitaris.

L'últim balanç del Departament de Salut també actualitza el total de morts i l'eleva fins a les 18, sis més que aquest diumenge. D'aquestes sis, cinc són del brot d'Igualada: dues dones de 78 i 67 anys i tres homes de 85, 84 i 85 anys, tots amb factors de risc abans de contraure la malaltia.

Pel que fa a l'altra víctima mortal, es tracta d'una dona de 78 anys, resident al Baix Llobregat, que també tenia factors de risc associat.

Restriccions als CAP

Els centres sanitaris autoritzats del Pallars, com els CAPs de Tremp, de Sort o de la Pobla de Segur, demanen la màxima col·laboració de la població, a qui demanen que només s'ha d'anar al Centre d'Atenció Primària en el cas de malaltia important o urgent. La resta de problemes i consultes s’han de fer per telèfon. 

Així mateix, tota persona que consideri que pot estar afectada de coronavirus ha de quedar-se a casa i telefonar al 061, on se l'informarà del que ha de fer. En cas de no poder contactar amb el 061, es pot telefonar al CAP corresponent.






 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació