Divendres, 19 d'abril de 2024
8M

El Pallars Jussà inaugura una exposició per «trencar mites» sobre les violències sexuals

La mostra, que forma part de la campanya ’També va amb tú’, es podrà veure durant tot el mes al vestíbul del Consell Comarcal

Redacció 10 de març de 2020 a les 11:33
L’exposició es va presentar i està exposada al vestíbul del Consell | CCPJ
El vestíbul del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha acollit aquest dilluns l’acte comarcal del Dia Internacional de les Dones, en el qual s’ha inaugurat l’exposició Trencant mites. Es tracta d’una nova iniciativa de la campanya També va amb tú que l’ens està confeccionant per a la prevenció de les violències, el sexisme i la lgbtifòbia a la comarca. 

La mostra, que es podrà visitar durant tot el mes de març abans d’itinerar per tota la comarca, està formada per diferents plafons informatius que recullen de manera pràctica i visual un seguit de violències sexuals que es duen a terme en diferents ambients, com pot ser la feina, a casa, al carrer, en centres educatius o en entorns d’oci. Està impulsada des del Servei d’Atenció i Informació a la Dona i el Servei d’Atenció Integral del Consell.

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, ha remarcat que des del Consell Comarcal es segueix treballant de manera transversal en les polítiques públiques que garanteixen la igualtat real i efectiva de totes les persones així com en la voluntat de crear més espais de dret lliures de qualsevol violència de gènere, micromasclisme o discriminació per raons d’identitat de gènere o orientació sexual. 

La campanya També va amb tú ja va començar a l’estiu amb diverses accions com la penjada de pancartes en ambients d’oci nocturn, com al Festipallars o en altres festes majors de la comarca, on també es va repartir merchandising relacionat. L’objectiu de la campanya és conscienciar i sobretot implicar a la població en la construcció d’una societat lliure de violències i sexisme.
 

Alcaldes d’alguns municipis participants a la campanya. Foto: CCPJ


Entre els municipis de la comarca que s’hi han adherit hi figuren, entre d’altres, els ajuntaments de Tremp, la Pobla de Segur, Isona i Conca Dellà, Conca de Dalt, Gavet de la Conca, Castell de Mur, Talarn o Sant Esteve de la Sarga. Durant l’acte d’aquest dilluns al hall del Consell també s’ha llegit la declaració institucional del 8M.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació