Divendres, 19 d'abril de 2024
mobilitat

Un projecte europeu busca solucions de mobilitat per a zones amb poca densitat de població del Pirineu

Una de les mesures és la millora del transport públic cap al Parc Nacional d'Aigüestortes

Redacció 10 de març de 2020 a les 10:03
Imatge de la reunió duta a terme a l'Epicentre de Tremp | Territori
Tremp ha acollit la presentació del Pla d'Acció del Govern dins el projecte europeu Last Mile, una iniciativa que pretén trobar solucions de mobilitat flexibles i innovadores que permetin, tant als residents com als turistes i visitants de zones amb poca densitat de població, realitzar l'últim tram del seu recorregut amb mitjans de transport sostenibles.

Algunes de les mesures que el Govern ha presentat dins el Pla d'Acció previst a l’Alt Pirineu i Aran són la millora del transport públic cap al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la coordinació dels serveis de tren i bus per accedir a la Vall Fosca i al telefèric d'Estany-Gento o les rutes de bicicletes paral·leles a la línia de tren Lleida-la Pobla.

La millora dels serveis de transport a la demanda i de la informació sobre les possibilitats de mobilitat existent són altres de les mesures que es portaran a terme. Tot, amb la finalitat d'afavorir el desenvolupament econòmic i turístic.

La trobada a Tremp ha servit per fer un intercanvi d’experiències, bones pràctiques i suggeriments amb la participació i la implicació del territori i poder continuar avançant en el compromís del Departament de Territori i Sostenibilitat per treballar en la millora de la mobilitat sostenible conjuntament amb els agents del territori.

A banda de la Generalitat de Catalunya formen part del projecte Last Mile: l'Agència del Medi Ambient d'Àustria, l'Administració Regional del Tirol Oriental (Àustria), l'Agència pel Suport del Desenvolupament Regional de Kosice (Eslovàquia), el Club Desenvolupament Sostenible de la Societat Civil (Bulgària), el Parc Natural Upper Sûre (Luxemburg) i el Voivodat de Pomerània Occidental (Polònia).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació