Divendres, 19 d'abril de 2024
reaccions

Commoció al Pallars Sobirà per la mort de tres veïns de la comarca a Geòrgia

Entitats del món esportiu i cultural de la comarca i diverses institucions, ajuntaments i personalitats han expressat el seu condol per la mort dels tres muntanyistes

Jordi Ubach Llorens 5 de març de 2020 a les 10:33
Imatge d’arxiu de la glacera del Tetnuldi, on ha tingut lloc l’accident | Tamar Korakhashvili
La tràgica mort a Geòrgia dels muntanyistes pallaresos Ferran Comadran, Julio Barbod i Anselmo Ramírez ha commocionat les darreres hores el Pallars Sobirà. Desenes de persones i entitats de la comarca s'han bolcat amb la família i amics dels tres excursionistes per expressar el seu condol. Un sentiment que també s'ha estés a través de les xarxes socials, on també es poden comptar per desenes les mostres de suport arribades d’arreu.

Totes tres eren persones molt conegudes i amb fortes arrels a la comarca. Ferran Comadran, veí d’Estac (Soriguera), estava adscrit al parc de Bombers del Pont de Suert; Julio Barbod, veí d’Enviny (Sort), formava part del parc de Bombers de Sort; mentre que Anselmo Ramírez, de Sort, treballava darrerament a Correus i en el sector de l'hostaleria.

Tots tres, federats i membres de l’Associació Esportiva Pallars, formaven part d’una expedició de vuit veïns del Pallars Sobirà, d’entre 30 i 50 anys, que estaven de viatge al Caucas georgià. Una allau els va sorprendre ahir al migdia mentre realitzaven una travessa d’esquí de muntanya a la glacera de Tetnuldi. La neu en va atrapar cinc; tres d’ells van morir i dos més van resultar ferits, un dels quals encara hospitalitzat aquest dijous. 

Els ajuntaments de Sort i de Soriguera van decretar ahir a la tarda tres i dos dies de dol, respectivament, i van expressar el seu condol a les famílies i amics de les víctimes. Les banderes de l'Ajuntament de Sort onegen aquest dijous a mig pal i a Soriguera s'ha posat un crespó negre al consistori en record dels tres muntanyencs que han perdut la vida.

Els Bombers de la Generalitat, així com l’Associació Esportiva Pallars i les entitats excursionistes a les quals estaven federades les víctimes, també han fet públic el seu dol a través de les xarxes socials. Però no han estat els únics. El president de la Generalitat, Quim Torra; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el president a l’exili, Carles Puigdemont; o la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, són només algunes de les personalitats que han fet públic el seu condol per la pèrdua dels tres excursionistes pallaresos.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació