Divendres, 19 d'abril de 2024
biblioteques amb do

​La Biblioteca Maria Barbal tanca amb èxit el cicle «Biblioteques amb DO»

La sortida enoliterària al celler Castell d’Encús ha estat una de les activitats més destacades

Redacció 3 de març de 2020 a les 10:10
Imatge dels participants de la sortida a Castell d’Encús | Biblioteca Maria Barbal
La Biblioteca Maria Barbal de Tremp ha finalitzat amb èxit el cicle Biblioteques amb DO, que organitza el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. Al llarg d’aquest mes s’han programat set activitats que han tingut el vi com a fil conductor. Hi han participat prop de 200 persones i hi han col·laborat 13 cellers que formen part del programa Al teu gust, aliments del Pallars, entre altres.

Han estat activitats variades, destinades al públic en general, als infants i a famílies. En destaca un diàleg entre dones, la sortida geològica i enoliterària al celler Castell d'Encús, el joc del Trivial del món del vi, la projecció del documental guanyador del Most Festival 2019, la sessió de contes, el taller infantil de decoració amb elements del món del vi i la tertúlia del club de lectura.

Sortida enoliterària a Castell d’Encús

Una d’aquestes activitats ha estat la sortida enoliterària al celler Castell d’Encús. La visita, que va tenir lloc el passat dissabte, va seguir un recorregut per les restes de l’antic poblat, castell i ermita de Castell d’Encús i donant importància als cups de pedra que provenen del període medieval i que s’usen pel procés de fermentació del vi.

L’activitat va estar conduïda pel geòleg Xavier Mir, coordinador científic del Geoparc Orígens, que va posar en valor la formació geològica de la Conca de Tremp i la zona de les vinyes. Durant la visita també es va realitzar un tast de vins del celler i es va combinar amb la lectura de poemes relacionats amb el vi de Maria Mercè Marçal, Josep Borrell, Jordi Pàmias i Dolors Miquel.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació