Dijous, 25 d'abril de 2024
ajuts

Sort rep 232.000 euros per integrar el Parc del Riuet al centre del poble

El projecte, valorat en 464.000 euros, ha rebut un ajut del Pla de Foment del Turisme

Redacció 24 de febrer de 2020 a les 08:59
Pla general del Parc del Riuet de Sort | ACN
La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha confirmat aquest divendres a Aitona (Segrià) que l'Ajuntament de Sort és un dels beneficiaris dels ajuts de 2019 del Pla de Foment del Turisme de la Generalitat de Catalunya. En concret, la capital del Pallars Sobirà rebrà 232.363,46 euros que aniran destinats a remodelar el Parc del Riuet per fer-lo més accessible i apropar-lo al centre del poble i a l’eix comercial.

L’import que rebrà l’Ajuntament de Sort és el 50% del valor total del projecte, que ascendeix als 464.000 euros. Entre les principals actuacions hi ha la millora de l'enllumenat del parc i els carrers adjacents, l'adequació de l'espai per esdeveniments a l'aire lliure i la renovació de la zona de jocs, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Baldo Farré.

El Parc del Riuet és un espai emblemàtic ubicat al bell mig de la població que des de la seva construcció, al 1921, no ha estat objecte de cap remodelació integral. Ara, es vol apropar aquesta zona d'esbarjo i escenari d'esdeveniments culturals i lúdics al centre del poble i a l'eix comercial. Antigament hi passava el riu Noguera Pallaresa, però l'any 1911 es va decidir desviar-lo. Finalitzada aquesta obra, l'antiga llera del riu va quedar com a espai de joc i oci.

Durant la passada legislatura es va celebrar un procés de participació per decidir el futur del parc. Va ser una proposta que va sorgir al marge de l’Ajuntament de Sort, però que el consistori es va comprometre a estudiar i tindre en compte.

Penelles i Aitona també reben l'ajut

Els Plans de Foment Territorial del Turisme són convocats pel Departament d'Empresa i Coneixement i s'emmarquen dins la política del Govern de Catalunya per afavorir propostes d'arreu del territori i de petit format, amb l'objectiu de fomentar el reequilibri turístic del nostre país.
 

Foto de grup dels assistents a l’acte d’aquest divendres. Foto: Govern


En general, a nivell de tot Catalunya l'any 2019 un total de 20 ens locals van rebre 6 milions d'euros en ajuts, dels quals només tres són de Lleida. A banda de Sort, a la demarcació n’han sortit beneficiats els municipis d’Aitona i Penelles, que destinaran els recursos a explotar el fruiturisme i els murals respectivament. Aquesta subvenció de la Generalitat facilitarà una inversió total de 16,7 milions d'euros.

Chacón ha anunciat que, per a aquest 2020, s'incrementa la partida pressupostària dels 6 als 10 milions d’euros, i que es prioritzaran les actuacions en aquelles zones més perjudicades pels aiguats del passat més d'octubre i pel temporal Gloria.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació