Dissabte, 20 d'abril de 2024
ajuntament de sort

Sort aprova el pressupost de 2020, que ascendeix als 2,9 milions d'euros

Els comptes contemplen obres emblemàtiques com les del parc del Riuet i les de la central hidroelèctrica

Redacció 19 de febrer de 2020 a les 09:49

El ple de l’Ajuntament de Sort va acordar el passat dijous, en sessió plenària extraordinària, l’aprovació inicial del pressupost per aquest any 2020. Els comptes, que van ser acceptats amb els vots a favor dels regidors de Som Poble i de Junts per Sort i les abstencions dels edils de Fem Municipi-ERC i del PSC, ascendeixen als 2,9 milions d’euros. 

El regidor d’Hisenda i Governació, Martí Humet, va ser l’encarregat de desgranar els comptes, destacant que són els segons que es redacten des que va finalitzar el pla de sanejament. Un pressupost que ha qualificat de “continuista”, ja que “es torna a parlar d’inversions”. Entre aquestes, Humet destaca les destinades als pobles i les previstes en cultura, així com en la dinamització d'activitats esportives.

El regidor ha explicat que enguany s'introdueix “una demanda de fa anys” dels nuclis, com és que una part de l’IBI que paguen els veïns dels pobles pugui retornar als propis pobles en forma d’inversió. Humet ha explicat que el pressupost contempla també obres emblemàtiques com la del parc del Riuet, que comptarà amb un ajut de l’Agència Catalana de Turisme, o també les obres de la central hidroelèctrica. 

Els comptes contemplen uns ingressos de 2,9 milions d’euros, que provenen en gran mesura d’impostos i taxes (57%) i de transferències d’altres administracions (30%) i de préstec bancari (7%). Al mateix temps, es preveu una despesa de 2,88 milions, dels quals un 37% prové del cost de personal, un 37% més de despesa corrent i ordinària i un 22% destinada a inversió.

Humet també ha explicat que aquest any es tornen a aplicar els augments de l’IPC que van estar congelats mentre va durar el pla de sanejament. Aquest augment previst és d’un 1,1%, que pujarà fins el 2% abans que acabi l’any.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació