16 d'abril de 2024
pressupostos

Meritxell Budó destaca els 2,8 milions d'euros que el Govern preveu invertir al Pallars Sobirà

La consellera de la Presidència ha visitat la comarca aquest dijous, on ha visitat la central hidroelèctrica de Tavascan

Redacció 31 de gener de 2020 a les 09:49
Budó ha visitat la central hidroelèctrica de Tavascan | Govern
La consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, ha visitat aquest dijous el Pallars Sobirà, on ha aprofitat per explicar la importància que Catalunya pugui dotar-se d’un pressupost que sigui adequat a les necessitats reals dels ciutadans, i dels diferents territoris, com ara l’Alt Pirineu.

Per això, ha remarcat la transcendència que dimecres el Govern presentés el projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2020, tot recordant que el Govern està actuant amb uns pressupostos prorrogats del 2017 que no s’adeqüen en absolut a les exigències actuals i reals.

Budó ha recordat que el Govern ha previst per aquest any 2020 al Pallars Sobirà 2,8 milions d’euros, on destaquen els 1.407.200 previstos per a la gestió i explotació de les estacions de Port Ainé i Espot. També s'invertirà en la millora de diverses carreteres de la comarca, senyalització viària, així com la restauració forestal dels boscos afectats pels incendis a l’Alt Pirineu.

El projecte de pressupostos 2020 del Govern de la Generalitat preveu destinar un total de 8 milions d'euros a les comarques del Pallars, 1'5 milions més que els últims pressupostos de 2017, quan la xifra va ser de 6'5 a les comarques pallareses. Les partides que reben més diners són la línia del tren de la Pobla, l'Hospital del Pallars i les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé.

Visita a la central hidroelèctrica de Tavascan

La consellera de la Presidència ha aprofitat per visitar la central de l’estació hidroelèctrica de Tavascan, acompanyada de l’alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs. En aquesta visita, ha pogut fer un recorregut per la història de la producció hidroelèctrica i la importància d'aquesta indústria al Pirineu.

La consellera també s’ha reunit amb alcaldes de la comarca per copsar les seves inquietuds i reiterar la importància que el govern ha posat en el projecte de dinamització econòmica Un país d’oportunitats, un país viu. Precisament, el Pallars Sobirà ha estat la primera comarca en constituir-se aquesta comissió, i a hores d’ara, segons ha assegurat, s'està treballant conjuntament entre la Generalitat i els alcaldes i els diferents agents econòmics i socials per aconseguir els objectius que s’han marcat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació