Divendres, 19 d'abril de 2024
informàtica

L’Ajuntament de la Pobla, afectat per un virus informàtic que s’escampa per correu electrònic

S’activa quan la persona que el rep obre l’enllaç o el document que porta adjunt amb la finalitat d’obtenir dades bancàries, personals o d'interès

Jordi Ubach Llorens 22 de gener de 2020 a les 10:32
L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha estat víctima d'un atac informàtic tipus phishing, consistent en la suplantació d’identitat de l’afectat i que es transmet a través del correu electrònic. És el tercer ajuntament afectat per aquesta pràctica en els últims mesos, després que els ajuntaments de Tremp i Esterri d’Àneu aixequessin el crit d’alerta el passat mes de setembre.

El virus s’activa quan la persona que el rep obre l’enllaç o el document que porta adjunt. El correu electrònic sol anar acompanyat d’un missatge proper que pretén guanyar-se la confiança de la víctima. Qui cau en el parany i obre el document o clica a l’enllaç, activa el virus i aquest s’escampa a través de la llista de contactes amb la finalitat d’obtenir dades bancàries, contrasenyes o altres dades personals o d’interés. A més, aquest material maliciós pot desencadenar l’entrada d’altres virus a l’ordinador afectat.

Des del consistori es recomana que, en cas de rebre un correu electrònic de l’Ajuntament de la Pobla de Segur, es comprovi que l’adreça des d’on s’envia sigui del domini lapobladesegur.cat i que, en cas contrari, s’elimini el missatge tant de la bústia d’entrada com de la paperera. En la majoria de casos, els correus contenen un assumpte relacionat amb algun àmbit de l’Ajuntament i contenen un arxiu adjunt. 

L’Ajuntament de la Pobla ha demanat disculpes per les molèsties que aquest virus hagi pogut causar i ha confirmat que ja està treballant per intentar eliminar aquest correu maliciós.

Repunt del virus a Tremp

Coincidint en el temps amb el de la Pobla de Segur, l’Ajuntament de Tremp ha informat que s'està produint un repunt de l'atac informàtic que va patir el passat mes de setembre. El consistori ha alertat amb una piulada que en cas de rebre un correu electrònic d’alguna de les adreces de domini tremp.cat, cal assegurar-se que no conté elements estranys abans d’obrir-lo.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació