Dissabte, 20 d'abril de 2024
ajuntament d’esterri d'àneu

Esterri d’Àneu aprova per unanimitat un pressupost de 2,2 milions

Entre els principals projectes destaquen l’adequació de l’espai de ‘coworking’ i la instal·lació de fanals intel·ligents i de plaques solars a l’edifici de l’escola

Jordi Ubach Llorens 21 de gener de 2020 a les 10:02
Habitatges d'Esterri d’Àneu amb el campanar de l’església de Sant Vicenç en primer terme | Ajuntament
L’Ajuntament d’Esterri d’Àneu ha aprovat per unanimitat un pressupost de 2,2 milions d’euros per a l’any 2020. Entre els principals projectes previstos als comptes destaquen la instal·lació de 421 fanals intel·ligents a la població, la instal·lació també de plaques solars a l’edifici de l’escola o l’adequació de l’espai de coworking.

Per a la instal·lació dels fanals, que permetran reduir el consum en un 85%, el consistori preveu una partida de 100.000 euros, el 50% de la qual s’obtindrà a través d’una subvenció del fons europeu FEDER. Del 50% restant, el 25% anirà a càrrec de la Diputació de Lleida i l’altre 25% a través de fons propis.

L’ajuntament també ha pressupostat la instal·lació de plaques solars a l’edifici de l’Escola La Closa, amb una partida de 60.000 euros. D’aquests, 30.000 euros s’obtindran també a través de fons europeus, 15.000 a través de la Diputació de Lleida i els 15.000 restants aportats pel propi ajuntament.

Una altra de les partides destacades als comptes de 2020 és l’adequació d’un espai de coworking o de treball compartit a la població, que serà subvencionada amb 40.000 euros per la Generalitat. L’espai, que s’espera que ja estigui actiu entre la primavera i l’estiu, s’ubicarà a l’edifici de l’antic ajuntament. Actualment el projecte es troba pendent de licitació.

Per últim, el consistori també invertirà en la millora dels equipaments esportius, amb la substitució del paviment de la pista de tennis o la instal·lació de xarxes de volei a la pista de futbol descoberta com a actuacions més visibles. L’arribada de la fibra òptica al municipi aquest any 2020 també és una de les prioritats de l’equip de govern.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació