Dimecres, 24 d'abril de 2024
meteorologia

Canvi de temps a la vista, amb fortes pluges i potser neu

Una massa d'aire fred i una llevantada coincidiran a principis de la setmana que ve

Redacció 17 de gener de 2020 a les 09:26
Vianants caminant sota la pluja en imatge d'arxiu | Juanma Peláez
La setmana dels barbuts no ha fallat i els termòmetres han anat caient progressivament durant aquests dies. I el cap de setmana encara farà més fred. Caldrà agafar els guants i la bufanda. Els primers canvis ja arribaran aquest divendres. La temperatura baixarà a mesura que avanci el dia i el vespre nevarà a la cara nord del Pirineu, amb una cota que es podria situar per sota els 1.000 metres.

Durant tot el cap de setmana, s’instal·larà al país una massa d’aire fred (que es quedarà fins a mitjans de la setmana que ve) i la temperatura continuarà caient, amb xifres ja del tot hivernals. La davallada es notarà sobretot en les màximes.
 
Dissabte, el dia serà mig ennuvolat. A la nit i matinada arribaran ruixats per Ponent que s’estendran per tot el país, amb una cota de neu d'entre 600 i 1.000 metres al Pirineu.

Diumenge tornarà a nevar al Pirineu, sobretot a la cara nord, i els ruixats es restringiran a les Terres de l’Ebre. El termòmetre encara baixarà una mica més i haurà vent, que bufarà amb molta força, amb cops d’entre 70 i 80 km/h. Al final del dia, però, començarà un altre canvi important: entrarà una llevantada que farà augmentar les precipitacions, sobretot a la zona del litoral i prelitoral.

Dilluns, les pluges continuaran amb força i la cota de neu podria baixar per sota dels 500 metres. Per tant, podria nevar gairebé a qualsevol punt del país si s'acaben confirmant els models meteorològics.

En tot cas, caldrà seguir amb atenció les futures actualitzacions d'aquests models per confirmar l'abast de la topada entre aquesta massa d'aire fred i la llevantada, que podria donar peu a les primeres nevades generalitzades.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació