Divendres, 19 d'abril de 2024
spine race

Eugeni Roselló abandona la «Spine Race» per problemes als peus

El de la Pobla de Segur corria en la segona posició quan ha hagut de retirar-se en una de les edicions més dures que es recorden

Jordi Ubach Llorens 15 de gener de 2020 a les 09:56
Eugeni Roselló, durant la dura jornada d’ahir | Spine Race
L’ultrafondista pallarès, Eugeni Roselló, ha hagut d’abandonar aquesta matinada a la Montane Spine Race pels problemes que arrossegava als dos peus. En el moment de la retirada, el de la Pobla de Segur corria segon, seguint molt d’aprop el nordamericà John Kelly. Segons els mitjans especialitzats, la d’enguany és una de les edicions més dures que es recorden per les dures condicions meteorològiques, amb neu i pluja constants.

Aquest és el sisè abandonament del pallarès a la Spine Race. Després de guanyar en la seva primera participació l’any 2013, el poblatà va haver d’abandonar en les tres edicions posteriors, el 2014 per una hipotermia i els dos anys següents per problemes en un genoll. El 2017 Roselló va tornar a acabar la competició, aquest cop en tercera posició, mentre que les dos últimes edicions ha hagut d’abandonar, el 2018 per problemes amb el GPS i l’any passat per fatiga.
 

Detall dels peus de Roselló hores abans de l'abandó. Foto: Montane Spine Race


La Montane Spine Race és una de les curses de resistència més dures del món gràcies als seus 430 quilòmetres i 13.000 metres de desnivell positiu acumulat. Se celebra en ple hivern britànic amb lo que el fred, la neu i els forts vents no deixen d’acompanyar els intrèpids corredors que decideixen afrontar-la. Enguany es disputa la 9a edició de la cursa.

La cursa recorre tot el Pennine Way, un dels senders més emblemàtics del Regne Unit que passa pel Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales i el Parc Nacional de Northumberland, acabant a la frontera escocesa. Es tracta d’una prova només apta per a corredors de nivell i experiència. No està marcada, de manera que els corredors s’han d'orientar amb un GPS.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació